Η Facebook Εξαγόρασε Το WhatsApp Για $19 Δις

Η Facebook Εξαγόρασε Το WhatsApp Για $19 Δις

Η Facebook ανακοίνωσε πως έφτασε σε συμφωνία με την εταιρία πίσω από την εταιρία με το WhatsApp. Ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης θα πληρώσει το συγκλονιστικό ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διάσημη υπηρεσία επικοινωνίας!

Η πληρωμή θα γίνει σε $4 δις σε μετρητά, $12 δις σε μετοχές, και επιπρόσθετα $3 δις σε άλλες μετοχές που θα δοθούν σε τέσσερα χρονιά μετά το κλείσιμο της συμφωνίας. Σαν μέρος της συμφωνίας, το WhatsApp θα λειτουργεί αυτόνομα. Ο Jan Koum, ένας από τους δημιουργούς της υπηρεσίας και τωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, επιβεβαίωσε πως στις εφαρμογές τους δεν μπουν διαφημίσεις.

Η WhatsApp Inc. ιδρύθηκε το 2009 από τους Αμερικάνους Brian Acton και Jan Koum, δύο πρώην εργαζόμενοι της Yahoo!, στο Mountain View της Καλιφόρνια. Η λήψη και ο πρώτος χρόνος στην υπηρεσία είναι δωρεάν, όμως μετά γίνεται συνδρομητική με λιγότερο από 1€/χρόνο. Μέχρι τον Ιούνιο του 2013 είχαν σταλεί περισσότερα από 27 δις μηνύματα μεταξύ των χρηστών, ενώ πλέον υπάρχουν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια συνδρομητές. Η μεγάλη επιτυχία οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι διατίθεται για κάθε γνωστή πλατφόρμα – Apple iOS, Google Android, BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia Series 40, Nokia Asha, Symbian και MS Windows Phone. Επίσης έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Ο CEO της Facebook ανάφερε πως η εταιρεία βασίζεται στο νέο απόκτημα της, με πάνω από 450 εκατομμύρια χρήστες (70% δραστηριοποιούνται σε καθημερινή βάση), για να συμπληρώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων της. Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της WhatsApp θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του κοινωνικού δικτύου.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.