Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Facebook Θα Δώσει Δωρεάν Internet Στην Αφρική

Η Facebook δουλεύει μαζί με τη γαλλική εταιρία Eutelsat Communications SA για να στείλουν Internet σε διάφορα μέρη της Αφρικής. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν να προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το 2016 και 14 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής θα υποστηρίζονται από αυτή τη πρωτοβουλία.

Στην ανακοίνωση, ο Facebook CEO Mark Zuckerberg έγραψε:

«Ως μέρους της προσπάθειας του Internet.org να συνδέσει τον κόσμο, συνεργαζόμαστε με τη Eutelsat για να στείλουμε έναν δορυφόρο στη τροχιά που θα συνδέει εκατομμύρια ανθρώπους.»

Μέσω του εγχειρήματος Internet.org, η αμερικάνικη εταιρία εξερευνάει τρόπους για το πως μέσω αεροσκαφών και δορυφόρων θα προσφέρει συνδεσιμότητα στο Internet σε απομακρυσμένες περιοχές «όπου είναι δύσκολο ή αναποτελεσματικό.»

Σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Facebook με την Eutelsat, ο δορυφόρος AMOS-6, που θα εκτοξευθεί το 2016, θα προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη Δυτική, Ανατολική και Νότια Αφρική το δεύτερο μισό του έτους. Ο AMOS-6 είναι κατασκευασμένος από την ισραηλινή εταιρία Spacecom η οποία θα αναλάβει και το στήσιμο σταθερής γραμμής broadband με τον δορυφόρο.

Η Eutelsat είπε ότι σχηματίζουν μια νέα εταιρία στο Λονδίνο η οποία θα επιβλέπει αυτό το εγχείρημα, και ο Zuckerberg είπε ότι η Facebook θα συνεργαστεί με τοπικούς συνεργάτες «για να βοηθήσουν τις κοινότητες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Διαδικτύου μέσω δορυφόρου.»

Μοιράσου το με τους φίλους σου: