Η Facebook Λανσάρει Το Slingshot Για Να Ανταγωνιστεί Το Snapchat

Η Facebook Λανσάρει Το Slingshot Για Να Ανταγωνιστεί Το Snapchat

Η Facebook τελικά κυκλοφόρησε τον ανταγωνιστή του Snapchat που δεν κατάφερε να εξαγοράσει για $3 δις και τον ονομάζει Slingshot. Η εφαρμογή είχε διαρρεύσει κατά λάθος στη Μαλαισία πριν από λίγες ημέρες από την ίδια την εταιρία.

Το Slingshot είναι μια δημιουργία του Facebook Creative Labs και σαν ανταγωνιστής του Snapchat προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Δηλαδή είναι εφαρμογή μηνυμάτων και ό,τι στέλνεται μετά αυτοκαταστρέφεται. Το πιο περίεργο κομμάτι της εφαρμογής είναι οι εικόνες. Σε αντίθεση με το Snapchat που η εικόνα αυτοκαταστρέφεται αυτόματα μετά από λίγα δευτερόλεπτα, στη πρόταση της Facebook διαγράφεται μόλις ο χρήστης σταματήσει να τη βλέπει – δηλαδή μπορεί να εμφανίζεται και για μία ώρα. Όμως αυτό δεν είναι το περίεργο. Για να δει ο παραλήπτης την εικόνα, πρώτα πρέπει να απαντήσει με μια άλλη εικόνα ή βίντεο ή να ζωγραφίσει κάτι.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να σχεδιάζεται από τον Δεκέμβριο. Και ενώ δανείζεται χαρακτηριστικά από άλλα apps σαν τα Vine (τα βίντεο παίζουν συνεχώς), Instagram (τα βίντεο περιορίζονται στα 15 δευτερόλεπτα) και Snapchat (περιεχόμενο που χάνεται), τα εφαρμόζει με διασκεδαστικό τρόπο. Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης ζωγραφίζει για να δει την εικόνα παίζει αυτόματα μουσική και όταν στέλνεται μια εικόνα υπάρχει ένα εφέ που την δείχνει να μικραίνει στο κάτω μέρος της οθόνης και σαν πύραυλος να ‘φεύγει’ για να πάει στον παραλήπτη.

Το Slingshot προορίζεται για συσκευές με Android 4.1 και iOS 7 ή ανώτερες εκδόσεις. Όπως και το Facebook Paper, έτσι και αυτό είναι διαθέσιμο μόνο για Αμερικάνους. Για την σύνδεση δεν χρειάζεται Facebook λογαριασμός, μόνο ένας αριθμός κινητού.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.