Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Με Το Facebook Messenger Θα Μπορούμε Να Στέλνουμε Λεφτά Σε Φίλους

Mark Zuckerberg Facebook

Η Facebook όπως αποκαλύφθηκε δουλεύει επάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό για το Messenger app με το οποίο θα μπορούμε να στείλουμε λεφτά σε φίλους.

Η αποκάλυψη έγινε από τον φοιτητή Andrew Aude του πανεπιστημίου Stanford ο οποίος έψαξε στον κώδικα της εφαρμογής και βρήκε την υπηρεσία. Η εφαρμογή δουλεύει με τον εξής τρόπο: εισάγετε την κάρτα, το Facebook δημιουργεί ένα PIN ασφαλείας για να μην μπορεί κανένας άλλος, εκτός από εσάς φυσικά, να διαχειριστεί την κάρτα και τα χρήματα σας, και απλά μετά πατάτε στον φίλο που θα σταλούν τα λεφτά και επιλέγετε την αντίστοιχη επιλογή.

Μέχρι στιγμής οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο χρεωστικές κάρτες επειδή το κόστος είναι μικρότερο από αυτό της πιστωτικής κάρτας. Αργότερα ίσως προστεθεί και αποστολή μέσω PayPal επειδή ο Andrew βρήκε αναφορές στον κώδικα. Επίσης, αρχικά οι χρήστες θα μπορούν να πληρώνουν ένα άτομο μόνο, αλλά μελλοντικά θα μπορούν να πληρώνουν ομάδες χρηστών.

Ο λόγος που το Facebook θέλει να ενσωματώσει μία τέτοια λειτουργία είναι αφενός για να προσελκύσει νέους χρήστες προσφέροντας δωρεάν πληρωμές, και αφετέρου να επωφεληθεί όταν η πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου γίνουν μόδα, αφού το μέλλον φαίνεται να οδεύει για εκεί. Το έδειξε και η Apple άλλωστε με το Apple Pay.

Facebook Messenger Payments leak

Το πότε θα λανσαριστεί επίσημα η νέα υπηρεσία παραμένει άγνωστο. Θα μπορούσε να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες ή και πολύ αργότερα. Μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: