Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Facebook Ετοιμάζει Συσκευή Για Εικονική Τηλεμεταφορά

Η Facebook θέλει να πραγματοποιήσει την ιδέα της τηλεμεταφοράς ενός ανθρώπου σε ένα άλλο μέρος. Κατά κάποιο τρόπο… Σύμφωνα με τον προϊστάμενο τεχνολογίας της εταιρίας, Mike Schroepfer, η Facebook θέλει να χτίσει μια συσκευή που μας επιτρέπει να πηγαίνουμε οπουδήποτε με οποιοδήποτε χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Μάλιστα θα είναι έτοιμη μέχρι το 2025.

Φυσικά η τηλεμεταφορά θα είναι εικονική και θα βασίζεται στις τεχνολογίες της Oculus, μια εταιρία που εξαγόρασε η Facebook το 2014 έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Oculus δημιουργεί συσκευές εικονικής πραγματικότητας κυρίως για παιχνίδια, όμως η Facebook θέλει να αναπτύξει λειτουργίες και πέρα από τα παιχνίδια – όπως η εικονική τηλεμεταφορά.

Κύριος στόχος είναι να ξεγελάσουν τις αισθήσεις του χρήστη έτσι ώστε να νομίζει ότι βρίσκεται όντως στο μέρος που ‘μεταφέρθηκε.’ Μπορεί οι κόσμοι των VR headsets να έχουν προοδεύσει, αλλά το να κάνουν έναν εικονικό κόσμο αληθοφανή είναι η πραγματική πρόκληση.

Η Facebook θα χρησιμοποιήσει διάφορες συσκευές της Oculus για να επιτύχει την εικονική τηλεμεταφορά. Για παράδειγμα, με τα χειριστήρια Oculus Touch (που θα κυκλοφορήσουν το 2016) θα βελτιωθεί η κίνηση μέσα στον ψεύτικο κόσμο, η ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο και οι αλληλεπιδράσεις με ψηφιακά αντικείμενα και ανθρώπους. Με το Oculus Medium οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους εικονικά περιβάλλοντα.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: