Το FBI έπιασε 1,500 παιδεραστές μέσω του Dark Web

Το FBI έπιασε 1,500 παιδεραστές μέσω του Dark Web

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) διείσδυσε και τερμάτισε τη λειτουργία του «μεγαλύτερου site παιδικής πορνογραφίας στο Dark Web,» και παράλληλα κατάφερε να εντοπίσει μερικούς από τους χιλιάδες χρήστες του. Η αναφορά έρχεται από το Vice Motherboard.

Το site αυτό είχε την ονομασία «Playpen,» λανσαρίστηκε τον Αύγουστο του 2014 και μέσα σε ένα χρόνο είχε πάνω από 250,000 λογαριασμούς, με 11,000 μοναδικούς επισκέπτες κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με το Vice Motherboard, το FBI κατέσχεσε τον server του Playpen τον Φεβρουάριο του 2015, όμως κράτησε το site ενεργό σαν να μην συνέβη τίποτα και το έτρεχε μέσω τους δικούς της servers για τη περίοδο 20 Φεβρουαρίου με 4 Μαρτίου.

Η ομάδα του FBI εγκατέστησε στους servers ένα λογισμικό που εντοπίζει τις πραγματικές IP διευθύνσεις των χρηστών, το οποίο έχουν ονομάσει Network Investigative Technique (NIT), και έτσι όταν κάποιος επισκέπτης έμπαινε και πατούσε εγγραφή ή σύνδεση στον ιστότοπο το NIT άρχιζε τον εντοπισμό του. Με αυτό το τρόπο κατάφεραν και εντόπισαν τουλάχιστον 1,500 χρήστες-παιδεραστές. Ένας δικηγόρος ενός από τους κατηγορούμενους δήλωσε ότι περιμένει τουλάχιστον 1,500 δικαστικές υποθέσεις να ξεκινήσουν εξαιτίας αυτής της έρευνας.

Δεν είναι μυστικό ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί το Διαδίκτυο (και το Dark Web) και ότι χρησιμοποιεί hacking τεχνικές για να βρει αυτό που ψάχνει. Ωστόσο ο δικηγόρος μίλησε για ασυνήθιστη επέκταση της παρακολούθησης της κυβέρνησης και ότι έκανε χρήση παράνομης μεθόδου αναζήτησης σε μεγάλη κλίμακα. Όπως και να χει, στη σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου υπάρχουν χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες από παιδεραστές σε διάφορα sites και τώρα οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον δικαστή σχετικά με τις δραστηριότητες τους σε ένα από αυτά τα sites.

Φυσικά δεν έχει διαρρεύσει ο τρόπος λειτουργίας του NIT και έτσι δεν γνωρίζουμε πως κατάφεραν και εντόπισαν τους χρήστες, όμως ένα σίγουρο: ακόμα και αν χρησιμοποιούμε το Tor μπορούμε να εκτεθούμε.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.