Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το Feedly Έπεσε, Οι Εισβολείς Ζητούν Λύτρα

Θύμα DDoS επίθεσης έπεσε το Feedly, μια υπηρεσία για RSS η οποία έγινε γνωστή μετά το κλείσιμο του Google Reader. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 11 Ιουνίου 2014.

Οι «εγκληματίες» ‘έριξαν’ την υπηρεσία με τη χρήση πολλών υπολογιστών ανά το κόσμο οι οποίοι στέλνουν μεγάλο φορτίο στους servers με αποτέλεσμα αυτοί να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν την ώρα της επίθεσης (Distributed Denial of Service). Για να σταματήσουν την επίθεση ζητούν λύτρα από την εταιρία αλλά η εταιρία αρνήθηκε να δώσει το αδιευκρίνιστο ποσό.

Η καλιφορνέζικη εταιρία DevHD που προσφέρει το Feedly απολογήθηκε και ενημέρωσε πως τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν έχουν κλαπεί και πως αλλάζουν την υποδομή ώστε να επαναφέρουν την υπηρεσία. Η διαδικασία αυτή διαρκεί κάποιες ώρες. Παράλληλα, έχουν έρθει σε επαφή με τις αρχές, με τους παρόχους των δικτύων τους αλλά και με άλλα θύματα της επίθεσης ώστε να τελειώσουν όλη αυτή την ιστορία όσο πιο σύντομα μπορούν.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: