Παρουσίαση του foursquare

Παρουσίαση του foursquare

Πες μου που είσαι τώρα…

Foursquare. Έτσι ονομάζεται ονομάζεται η τελευταία “τρέλα” στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.
Το foursquare είναι μια νέα υπηρεσία που μπορείς να γράφεις εκεί συνεχώς που βρίσκεσαι.


Πιο συγκεκριμένα το foursquare είναι μια υπηρεσία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις από το κινητό σου, αρκεί αυτό να έχει δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
Στο foursquare μπορείς να δηλώνεις τα διάφορα μέρη που επισκέπτεσαι, όπως καφέ, εστιατόρια, μπαράκια, διαφόρων ειδών καταστήματα, ακόμα και τα σπίτια των φίλων σου.

Πως δουλεύει το foursquare. Στο foursquare απλά δηλώνεις που βρίσκεσαι, κάτι που οι δημιουργοί του το ονομάζουν ‘check-in’. Τη πρώτη φορά που θα επισκεφτείς μια τοποθεσία θα χρειαστεί να την καταχωρήσεις (εκτός αν είναι ήδη κατοχυρωμένη από άλλο χρήστη). Κάθε φορά που επισκέπτεσαι εκείνο το μέρος και το δηλώνεις κερδίζεις πόντους.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αν είσαι αυτός που έχεις επισκεφθεί ένα μέρος περισσότερες φορές γίνεσαι δήμαρχος (mayor)!
Προς το παρών αυτό σου προσφέρει μόνο πόντους, αλλά και μερικές φορές προσφέρει υλική ανταμοιβή.

Ένα καταπληκτικό που έχει συμβεί στο εξωτερικό και θέλω πάρα πολύ να συμβεί και στη χώρα μας είναι ότι ήδη πολλά καφέ, μπαρ κτλ επιβραβεύουν τους χρήστες που έγιναν mayors στο μαγαζί τους με δωρεάν ποτά και άλλα τέτοια δωράκια!

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι foursquare είναι η δυνατότητα να γράψεις ή να διαβάσεις συμβουλές (tips) για μια τοποθεσία. Αν για παράδειγμα βρίσκεσαι στη Γλυφάδα μπορείς να δεις ποιοι χρήστες έχουν γράψεις συμβουλές για καταστήματα, καφέ κτλ για να επισκεφτείς ή να πιεις ένα καφέ.
Φυσικά μπορείς να προσθέσεις και εσύ το δικό σου tip για να το δουν οι άλλοι.

Το foursquare, όπως και τα άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις φίλους για να δεις και βλέπεις που βρίσκονται οι φίλοι σου.

Ποια κινητά υποστηρίζονται;Το foursquare υποστηρίζεται από όλες τις πλατφόρμες. Αν έχεις iPhone, Android, BlackBerry ή Palm Pre μπορείς να κατεβάσεις την ειδική -δωρεάν- εφαρμογή που έχουν φτιάξει οι δημιουργοί της σελίδας.
Αν δεν έχεις συσκευή με λειτουργικό σύστημα από τα παραπάνω τότε για να μπεις στη σελίδα μπες στην ιστοσελίδα mobile.foursquare.com.

Το foursquare μπορεί να το βρείτε εδώ.

Η γνώμη μας:

Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, εσύ αποφασίζεις αν σου αρέσει ή όχι για να συμμετέχεις. Η αλήθεια είναι ότι κάποιος θα σκεφτεί πως ίσως είναι επικίνδυνο να δηλώνεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκεσαι, δεδομένου ότι μπορεί για παράδειγμα η πληροφορία να φτάσει στα μάτια κάποιου ληστή, ο οποίος θα “κάνει πάρτι στο σπίτι” σου καθώς εσύ τρως στο εστιατόριο που δήλωσες ότι βρίσκεσαι. Αν τελικά γραφτείς (είναι δωρεάν) θα πρέπει να αλλάξετε την οδό που βρίσκεται το σπίτι σου για να είσαι ασφαλείς.

Αν επιθυμείτε να γίνει παρουσίαση σε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν ή κινητό που δεν έχει ήδη γίνει παρουσίαση (μπορείτε να δείτε εδώ αν έχει γίνει) και έχει ανακοινωθεί επίσημα μπορείτε να μας το πείτε στέλνοντάς μας email στην διεύθυνση techcommunitygr@gmail.com.

Σχετικά νέα

1 Response

  1. Kalo akougete, kati diaforetiko alla an kapios s xerei kai xerei p meneis kai as exeis dilwsei la8os odo tou spitiou sou.. pali party 8a ginei sto spiti sou….!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.