Το HTC One M8 Αλλοιώνει Τα Βenchmarks Και Η Futuremark Το Αποκλείει

Το HTC One M8 Αλλοιώνει Τα Βenchmarks Και Η Futuremark Το Αποκλείει

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στην τακτική κάποιων εταιριών, όπως η Samsung και η LG, να αυξάνουν τη μέγιστη ισχύ στα SoC των smartphone τους όταν η συσκευή αντιληφθεί ότι τρέχει κάποια εφαρμογή benchmark. Έτσι οι επιδόσεις των κινητών φτάνουν στα ύψη και δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές επιδόσεις. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρίες προσπαθούν να δείξουν ότι η ναυαρχίδα τους είναι καλύτερη από τους ανταγωνιστές της, και μπορεί η Samsung να ανακοίνωσε ότι διόρθωσε αυτή την παρασπονδία, η HTC με το One M8 όμως τάζεται υπέρ αυτής της τακτικής όπως αποκάλυψε η AnTuTu.

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία, το HTC One M8 πετυχαίνει μεγάλο σκορ και ξεπερνάει εύκολα όλους τους ανταγωνιστές του. Η ταιβανέζικη ιστοσελίδα eprice.com.tw όμως δεν πείστηκε από αυτά τα αποτελέσματα και σκέφτηκε να αλλάξει τακτική αξιολόγησης χρησιμοποιώντας μια καινούργια εφαρμογή με την ονομασία AnTuTu X. Η εφαρμογή αυτή έχει την δυνατότητα να να παρακάμπτει τη συγκεκριμένη “τροποποίηση” των συσκευών και τις αξιολογεί έτσι όπως πρέπει. Στην παρακάτω εικόνα λοιπόν, βλέπετε ότι με την καινούρια εφαρμογή το One M8 όχι μόνο δεν θριάμβευσε αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε έναν αντίπαλό του.

htc one m8 antutu

H Futuremark ανακάλυψε επίσης τις “αυξημένες” επιδόσεις του One M8 και αποφάσισε να αφαιρέσει την συσκευή από την λίστα της. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την κίνηση αυτή από την Futuremark καθώς και πέρσι είχε αποκλείσει το HTC One, το Galaxy S4 και το Galaxy Note 3.

Παρόλα αυτά η HTC παραδέχτηκε ότι οι μηχανικοί της έχουν φροντίσει ώστε το One Μ8 να αποδίδει την μέγιστη ισχύ του όταν αναγνωρίζει πως εκτελείται εφαρμογή benchmark. Όμως δεν θεωρεί ότι διαπράττει κάποια “παρασπονδία” καθώς, όπως αναφέρει, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες μέσω του «επιλογές για προγραμματιστές» να το ενεργοποιούν χειροκίνητα αυτό το overclock.

Πηγές: α, β

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.