Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Εκατομμύρια Λογαριασμοί Του Gmail Διέρρευσαν

Google Gmail App Inbox

Περίπου 5 εκατομμύρια λογαριασμοί του Gmail διέρρευσαν, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ανησυχήσετε.

Η διαρροή των λογαριασμών έγινε σε ρώσικο site και περιλάμβανε λογαριασμούς κυρίως από Άγγλους, Ισπανούς και Ρώσους. Η Google εξέτασε το αρχείο με τους λογαριασμούς και τοποθετήθηκε άμεσα σε αυτό το θέμα καθησυχάζοντας τους πελάτες της λέγοντας ότι δεν υπάρχει κενό στην υπηρεσία της. Οι λογαριασμοί αυτοί έχουν κλαπεί με μεθόδους phishing και hacking από αφελείς χρήστες τα τελευταία χρόνια και μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι σε αναστολή ή δεν λειτουργούν πλέον.

«Από τη λίστα που διέρρευσε βρήκαμε ότι δεν λειτουργεί ούτε το 2% του συνδυασμού ονόματος χρήστη-κωδικός. Σε αυτό βοηθάει και το αυτόματο σύστημα ελέγχου του Gmail το οποίο αποτρέπει πολλές από αυτές τις προσπάθειες σύνδεσης. Για τους υπόλοιπους λογαριασμούς που μπορεί να έχουν επηρεαστεί, έχουμε ήδη ενημερώσει τους χρήστες για να αλλάξουν τους κωδικούς ασφαλείας τους.»

Η Google σε κάθε περίπτωση προτείνει να αλλάξουμε τον κωδικό ασφαλείας και να ενεργοποιήσουμε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από τις ρυθμίσεις. Άμα συνεχίζετε να ανησυχείτε μπορείτε να δείτε από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού ποιες συσκευές έχουν συνδεθεί και από το isleaked.com να ελέγξετε αν έχει διαρρεύσει ο λογαριασμός σας.

Πηγή: Freedomhacker

Μοιράσου το με τους φίλους σου: