Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Opera πουλήθηκε σε Κινέζους για $1.2 δις

Μετά από 20 χρόνια παρουσίας στο Διαδίκτυο, η Opera Software τελικά δεν άντεξε τον ανταγωνισμό και ανακοίνωσε στους μετόχους της ότι θα πουληθεί σε Κινέζους.

Η κινεζική κοινοπραξία Golden Brick Silk Road, που αποτελείται από τις εταιρίες λογισμικού Beijing Kunlun και Qihoo 360 και την επενδυτική Yonglian, έκανε προσφορά στη νορβηγική Opera για να αγοράσει το 100% της επιχείρησης και το Διοικητικό Συμβούλιό της το δέχτηκε. Έτσι οι Κινέζοι θα πληρώσουν $1.2 δισεκατομμύρια για να την αποκτήσουν.

Με την εξαγορά της Opera οι δύο κινέζικες εταιρίες θα αποκτήσουν περισσότερους χρήστες και θα ευρύνουν τη γκάμα των προϊόντων τους. Το πιο σημαντικό απόκτημά τους όμως είναι η πλατφόρμα διαφήμισης για κινητά MediaWorks η οποία απέφερε το 60% των κερδών της Opera Software το τελευταίο τρίμηνο ($145.5 εκατ. από τα $193.5 εκατ.).

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα απογίνουν οι διάσημοι φυλλομετρητές για κινητά και υπολογιστές, αλλά έγινε γνωστό ότι η πλατφόρμα MediaWorks θα γίνει διαθέσιμη στη Κίνα.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: