Η Google Απέκτησε Την Εταιρία Με Ρομπότ Boston Dynamics

Η Google Απέκτησε Την Εταιρία Με Ρομπότ Boston Dynamics

Boston Dynamics

Η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της Boston Dynamics, μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες με πολύ δυνατά ρομπότ που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρει στο παρελθόν. Διάφορα ρομπότ της τρέχουν πιο γρήγορα από τον άνθρωπο, ενώ άλλα είναι και πολεμικές μηχανές.

Η Google έχει εξαγοράσει άλλες 7 εταιρίες που κατασκευάζουν ρομπότ, και το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρίας με επικεφαλή τον Andy Rubin, θα βοηθεί πολύ με την Boston Dynamics. Το τμήμα της Google με τα αμφιλεγόμενα αυτοκίνητα που οδηγούνται από μόνα τους επίσης θα βοηθηθεί.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, οι δύο εταιρίες θα τιμήσουν τις υφιστάμενες συμβάσεις με το Defense Agency Advanced Research Projects, γνωστό και ως DARPA, το στρατιωτικό σκέλος των ΗΠΑ που χρηματοδοτούσε τα τμήματα έρευνας της Boston Dynamics.

Μερικά από τα πιο γνωστά ρομπότ της Boston Dynamics είναι το BigDog, ένα τετράποδο ρομπότ που μπορεί να ταξιδέψει σε διάφορα είδη εδάφους, το PETMAN, ένα ανθρωποειδές ρομπότ για δοκιμές στρατιωτικού εξοπλισμού, και το WildCat το οποίο τρέχει πολύ γρήγορα.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.