Η Google Εξαγόρασε Την SlickLogin Για Να Αντικαταστήσει Τους Κλασικούς Κωδικούς

Η Google Εξαγόρασε Την SlickLogin Για Να Αντικαταστήσει Τους Κλασικούς Κωδικούς

Η Google πραγματοποίησε άλλη μία σημαντική για το μέλλον της εταιρίας εξαγορά με την οποία φιλοδοξεί να αλλάξει τους κλασικούς κωδικούς πρόσβασης. Συγκεκριμένα εξαγόρασε την SlickLogin.

Η SlickLogin είναι μια νεοσύστατη εταιρία με έδρα στο Ισραήλ. Πληροφοριακά, η Google έχει προσλάβει περίπου 450 υπαλλήλους σε αυτή τη χώρα, κυρίως μηχανικούς. Η συγκεκριμένη εταιρία παρόλο που δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο εμπορικό προϊόν στην αγορά, έχει πατεντάρει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με το οποίο κάνει την σύνδεση σε υποστηριζόμενα sites πολύ πολύ απλή. Απλά τοποθετείς το smartphone σου δίπλα στον υπολογιστή με τη σελίδα ανοιχτή όπου θες να συνδεθείς, και τα δύο συστήματα ‘επικοινωνούν’ μεταξύ τους με ήχους που δεν μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί και έτσι γίνεται η ταυτοποίηση για την σύνδεση.

Μέχρι σήμερα ο πιο δεδομένος και ασφαλείς τρόπος για την ασφάλιση του λογαριασμού σου είναι να ενεργοποιήσεις την λειτουργία για επαλήθευση με δύο βήματα. Συνδέεις τον αριθμό του κινητού σου με το λογαριασμό σου και κάθε φορά που πρέπει να συνδεθείς σου έρχεται ένας προσωρινός κωδικός με SMS στο κινητό για σύνδεση. Αυτό το τρόπο τον ακολουθούν μεγάλες επιχειρήσεις για να ενισχύσουν τα συστήματά τους, όπως οι Google και Facebook, όμως ή οι χρήστες το βρίσκουν δύσχρηστο ή μπορεί να αποβεί ‘μοιραίο’ αν πρέπει να συνδεθείς σε ένα site και δεν έχεις το κινητό μαζί σου ή δεν έχει σήμα εκείνο το σημείο. Με το νέο τρόπο της SlickLogin η σύνδεση γίνεται πολύ γρήγορα, αξιόπιστα και λύνονται διάφορα προβλήματα.

Πληροφορίες για το ποσό της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστές, όμως γνωρίζουμε πως η ομάδα της SlickLogin πλέον εργάζεται στην ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας στο Ισραήλ.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.