Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Alphabet (Google) έγινε η πολυτιμότερη εταιρία ξεπερνώντας την Apple

Alphabet Google HQ 2015

Η πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο δεν είναι η πλέον η Apple, αλλά η Alphabet που κατέχει τη Google και άλλες εταιρίες που πέρασαν κάτω από την ομπρέλα της. Για όσους δεν το ξέρουν, οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, τον Αύγουστο του 2015 ίδρυσαν την Alphabet που λειτουργεί σαν μητρική εταιρία της Google και των υπόλοιπων εταιριών που μέχρι τότε ανήκαν στη Google (όπως οι X Labs, Nest, Ventures και Fiber). Έτσι οι υπεύθυνοι μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα αυτές τις εταιρίες και επίσης έχουν ανέβει οι αξίες τους.

Η Alphabet τώρα ανακοίνωσε ότι έχει κεφαλαιοποίηση 558 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας έτσι την Apple η οποία με 535 δισ. δολάρια έρχεται στη δεύτερη θέση. Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2015 έφερε χαμόγελο στα χείλη των μετόχων της εταιρίας οι οποίοι αγόρασαν περισσότερες μετοχές με αποτέλεσμα να ανεβεί η αξία τους (στα $750-$780).

Τα ετήσια έσοδα της Alphabet αυξάνονται και αυτά με γοργούς ρυθμούς. Τα έσοδα φέτος αυξήθηκαν κατά 24%, ενώ πέρσι κατά 12%. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων έρχεται από τις διαφημίσεις της Google, των οποίων ο αριθμός των κλικ από τους χρήστες αυξήθηκε κατά 31% και τα κόστη για τους διαφημιζόμενους κατά 13%.

Τέλος, η εταιρία βρήκε την ευκαιρία κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων να ανακοινώσει ότι στο Gmail έφτασε τους 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: