Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Google AMP: Το Project Για Ένα Ταχύτερο Web

Η Google παρουσίασε το Accelerated Mobile Pages Project (ή απλά Google AMP) για να κάνει το mobile web ταχύτερο. Η εταιρία ανέλαβε δράση αφού η Facebook λάνσαρε το Instant Articles και η Apple την εφαρμογή Apple News για το iOS.

Η ιδέα του Google AMP είναι απλή: τα ειδησιογραφικά sites θα χρησιμοποιούν κώδικα του Accelerated Mobile Pages Project και χάρη σε αυτόν όταν ο χρήστης αναζητάει κάτι στη μηχανή αναζήτησης Google, αυτά τα sites θα εμφανίζονται στη κορυφή και θα φορτώνουν πιο γρήγορα από ότι συνήθως. Επίσης θα έχουν το ίδιο γραφικό περιβάλλον σε κάθε συσκευή.

Οι πρώτες συνεργάτες της Google που θα ενσωματώσουν το AMP στις υπηρεσίες τους, μεταξύ άλλων, είναι οι Twitter, Pinterest, LinkedIn και Chartbeat, ενώ η Automattic (η εταιρία του WordPress και άλλων web υπηρεσιών) ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ένα πρόσθετο για να κάνει τα WordPress blogs συμβατά με το AMP.

Όσον αφορά τα πολυμέσα (όπως βίντεο και εικόνες) και τις διαφημίσεις, σε καμία περίπτωση το Google AMP δεν θα τις αφαιρεί. Αντιθέτως θα είναι εκεί για να εμπλουτίζουν το άρθρο. Οι προγραμματιστές μπορούν να βρουν το framework AMP HTML στο στο GitHub.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: