Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Android Sensor Hub: Το Chip Που Συλλέγει Δεδομένα Στα Nexus

Η Google ενσωμάτωσε στα νέα Nexus 5X και Nexus 6P ένα νέο chip που ονομάζει Android Sensor Hub. Όπως αναφέρει, αυτό είναι ένα chip αποκλειστικά για συλλογή δεδομένων και χάρη σε αυτό το κινητό θα λειτουργεί καλύτερα.

Το Android Sensor Hub χρησιμοποιεί ελάχιστη ενέργεια και συλλέγει δεδομένα, ‘ελαφρύνοντας’ τον επεξεργαστή από αυτή την ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο ο επεξεργαστής εκτελεί λιγότερες διεργασίες, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και το κινητό τρέχει καλύτερα και έχει καλύτερη αυτονομία.

Η ιδέα πίσω από αυτό το chip δεν είναι καινούργια. Για παράδειγμα, τα τελευταία iPhone ενσωματώνουν το chip M7 το οποίο μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά, αλλά έχει τον ίδιο σκοπό: συλλογή δεδομένων με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Μιας και η Google δεν έχει πατεντάρει το Android Sensor Hub ή δεν έχει δώσει οδηγίες για το πως να το ενσωματώσουν οι κατασκευάστριες, δεν θα είναι έκπληξη αν και άλλες εταιρίες αρχίσουν και το χρησιμοποιούν. Αυτή τη στιγμή το ενσωματώνουν μόνο τα νέα Nexus smartphones.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: