Το Tablet Της Google Για Τη Καταπολέμηση Του Έμπολα

Το Tablet Της Google Για Τη Καταπολέμηση Του Έμπολα

Η Google κατασκεύασε ένα νέο tablet το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κέντρα θεραπείας αερομεταφερόμενων ασθενειών, όπως ο Ιός Έμπολα. Οι γιατροί που εργάζονται σε αυτά τα κέντρα έχουν πολλούς περιορισμούς έτσι ώστε να μην εξαπλώσουν παραπέρα τον ιό, οπότε έχουν πρόβλημα στην επικοινωνία.

Όπως θα ήταν αναμενόμενο, οι γιατροί και οι επιστήμονες φορούν συνεχώς στολές και τα πάντα είναι κλειδωμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γιατροί να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τον ‘έξω’ κόσμο. Για παράδειγμα, σε ένα κέντρο στη Σιέρα Λεόνε οι γιατροί έπρεπε να καταγράψουν τις πληροφορίες σε ένα χαρτί, να τις αναγγείλουν στους άλλους και έπειτα να καταστρέψουν το χαρτί.

Εφόσον υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες, η Google αποφάσισε να φτιάξει ένα tablet το οποίο θα το δώσει στους γιατρούς και στους ερευνητές και μέσω αυτού να τους επιτρέπεται η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο. Το tablet είναι ενσωματωμένο σε μια πολυανθρακική θήκη η οποία μπορεί να απολυμανθεί με χλώριο και σε 10 λεπτά να είναι έτοιμο για την απομάκρυνσή από τη ζώνη ασφαλείας. Για να επιτευχθεί η επικοινωνία μεταξύ των συσκευών στήνεται ένας τοπικός διακομιστής ο οποίος δουλεύει με μπαταρίες. Η συσκευή παρόλα αυτά μπορεί να λειτουργήσει και εκτός δικτύου.

Η Google δεν είναι η μόνη εταιρία Πληροφορικής που βοηθάει εθελοντικά στη καταπολέμηση του Ιού Έμπολα. Τον Οκτώβριο του 2014 η Samsung ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει δωρεάν 3,000 smartphones, συνολικής αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων, για τη βοήθεια των ασθενών. Σε αντίθεση με το tablet, τα κινητά δεν είναι προστατευμένα και για αυτό θα καταστραφούν στο τέλος.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.