Χάσατε Το Κινητό; Ψάξτε Το Στο Google

Χάσατε Το Κινητό; Ψάξτε Το Στο Google

Σας έχει τύχει να αναζητάτε απεγνωσμένα το χαμένο σας κινητό; Τώρα η εύρεσή του γίνεται αρκετά ευκολότερη χάρη στη Google και τη μηχανή αναζήτησής της.

Πλέον άμα χάσετε το smartphone σας αρκεί απλά να γράψετε στο Google ‘find my phone’. Με τον όρο αυτό η μηχανή αναζήτησης καταλαβαίνει ότι ψάχνετε το κινητό σας εμφανίζει πάνω από τα αποτελέσματα έναν χάρτη με το μοντέλο του κινητού και την τοποθεσία του στον πλανήτη. Κάτω από τον χάρτη υπάρχει ένα κουμπί που μπορείτε να πατήσετε για να κάνετε το κινητό να ‘χτυπήσει’ δυνατά για 5 λεπτά (χρησιμοποιώντας τον ήχο κλήσης), ενώ άμα πατήσετε στον χάρτη πηγαίνετε στην ιστοσελίδα Android Device Manager για περαιτέρω ενέργειες.

Όπως καταλαβαίνετε, για να λειτουργήσει όλο αυτό θα πρέπει να έχετε ένα Android smartphone με κάποια πρόσφατη έκδοση του Android και τις εφαρμογές της Google (όπως Google Play Store και Google+). Επίσης στον υπολογιστή θα πρέπει να έχετε εισέλθει στον Google λογαριασμό που έχετε χρησιμοποιήσει για την ενεργοποίηση του τηλεφώνου. Ακόμη, θα πρέπει από πριν να έχετε ενεργοποιημένα τα WiFi/δεδομένα και τις υπηρεσίες τοποθεσίας έτσι ώστε να μπορεί η εταιρία να επικοινωνήσει με τη συσκευή και να εντοπίσει τη τοποθεσία της.

Το νέο χαρακτηριστικό δεν εμφανίζεται σε όλους ακόμα, οπότε υποθέτουμε ότι η Google το λανσάρει σταδιακά και θα είναι διαθέσιμο σε όλους σε λίγες εβδομάδες.

Google find my phone demo

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.