Το Google Glass Κοστίζει Περίπου $80 Για Να Φτιαχτεί

Το Google Glass Κοστίζει Περίπου $80 Για Να Φτιαχτεί

Το Google Glass είναι ένα από τα πιο φουτουριστικά gadgets εκεί έξω, και δεν μπορείς να το αγοράσεις. Κυρίως γιατί δεν κυκλοφορεί στο κοινό και γιατί κοστίζει $1500. Όμως αφού κοστίζει τόσο για τον καταναλωτή, πόσο άραγε κοστίζει στην Google για να φτιαχτεί;

Τα παιδιά από το Teardown.com είχαν αυτή την απορία και έβαλαν τον αναλυτή τους να υπολογίσει το κόστος των υλικών του Google Glass. Το ποσό που βρήκαν είναι μόνο 5% από το συνολικό κόστος που πρέπει να πληρώσει ο προγραμματιστής για να το αποκτήσει – δηλαδή περίπου $80! Ενδιαφέρον έχει πως η οθόνη κοστίζει λιγότερο από $5.

Σαφώς η Google από κάθε κομμάτι που πωλείται ‘βγάζει’ πάρα πολλά αλλά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε πόσα χρήματα έχει δώσει, δίνει και θα συνεχίσει συνεχώς να δίνει στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης το οποίο πρέπει να παράγει ένα εντελώς νέο είδος προϊόντων και να το κάνει όσο πιο τέλειο μπορεί ώστε η Google να βάλει τη σφραγίδα της.

Η Google μετά τη δημοσίευσης της λίστας ανέφερε πως είναι «εντελώς λάθος». Το Teardown.com παραδέχτηκε ότι έχουν υπολογίσει κάτι λάθος και θα ενημερώσουν τη λίστα, αν και δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα (ίσως να είναι γύρω στα $100).

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.