Η Γυναίκα Που Πήρε Τη Πρώτη Κλήση Επειδή Οδηγούσε Με Google Glass

Η Γυναίκα Που Πήρε Τη Πρώτη Κλήση Επειδή Οδηγούσε Με Google Glass

Cecilia Abadie Google Glass

Η Cecilia Abadie χωρίς να το ξέρει ή να το θέλει, το βράδυ της Τρίτης 29/10/13 έγραψε ιστορία! Ένας Καλιφορνέζος αξιωματικός της έδωσε κλήση επειδή οδηγούσε με Google Glass.

Η Abadie είναι διαχειρίστρια έργου στο Full Swing Golf στο Σαν Ντιέγκο, και λάτρης του Glass Explorer που χρησιμοποιεί. Έτσι έγραψε την ιστορία που της έτυχε στο Google+ προφίλ της. Η πρώτη παραβίαση στη κλήση ήταν επειδή είχε υπερβεί το μέγιστο όριο ταχύτητας που στη Καλιφόρνια είναι 65 μίλια/ώρα, αλλά η δεύτερη παραβίαση που έγινε ήταν γιατί «οδηγούσε με οθόνη ορατή στον οδηγό», εννοώντας το Google Glass.

Στο τμήμα 27602 στο καλιφορνέζικο Κ.Ο.Κ. λέει ότι δεν μπορείς να οδηγείς αν μία οθόνη με βίντεο λειτουργεί και είναι ορατή στον οδηγό όταν αυτός οδηγεί το όχημα. Υπάρχουν εξαιρέσεις για GPS και άλλες συσκευές πλοήγησης. Για παράδειγμα, το smartphone (που έχει οθόνη) θεωρείται εντάξει αν είναι συνδεδεμένο στο ταμπλό και τρέχει το Google Maps.

Λέτε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί το Google Glass και άλλα παρόμοια γυαλιά που θα δούμε στο μέλλον ή είναι εντάξει ενώ οδηγούμε; Μπορείτε να πείτε την άποψή σας στα σχόλια ακριβώς παρακάτω.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.