Γιατί Η Google Χρηματοδότησε Μια Εταιρία Με Πυραύλους;

Γιατί Η Google Χρηματοδότησε Μια Εταιρία Με Πυραύλους;

Η Google μαζί με την Fidelity αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν μια εταιρία με όνομα SpaceX που παράγει πυραύλους. Η SpaceX είναι μια αμερικάνικη εταιρία, με ιδρυτή τον Elon Musk, που συνεργάζεται με τη NASA για να στέλνει πυραύλους στο διάστημα. Μέσα στον Ιανουάριο έστειλε το Dragon στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να παραδώσει τρόφιμα και υλικό για επιστημονικά πειράματα, και μέσα στον Φεβρουάριο η SpaceX θα στείλει το Falcon 9 για να παραδώσει το Deep Space Climate Observatory, έναν δορυφόρο για παρακολούθηση του ηλιακού ανέμου σε πραγματικό χρόνο.

Η Google μαζί με την Fidelity θα χρηματοδοτήσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ο απώτερος σκοπός της Google είναι να αποκτήσει πρόσβαση στους πυραύλους της εταιρίας και με αυτούς να ‘στείλει’ διαδίκτυο σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό ή κακές συνδέσεις. Η Google για το εγχείρημα αυτό έχει εξαγοράσει και την εταιρία Titan Aerospace η οποία παράγει μη-επανδρωμένα σκάφη που ‘φορτίζουν’ με ηλιακή ενέργεια και ‘στέλνουν’ Internet στους ανθρώπους από κάτω τους.

Μόλις ξεκινήσει αυτή την ενέργεια, η εταιρία θα μοιράζει πρόσβαση στο διαδίκτυο -και φυσικά στις υπηρεσίες της- σε περίπου 3 δις ανθρώπους. Ο Musk αναφέρει ότι το Internet που θα δίνεται μέσω των δορυφόρων του θα είναι γρηγορότερο από αυτό μέσω καλωδίου και ακόμα γρηγορότερο από αυτό που ‘δίνεται’ μέσω Wi-Fi routers. Τέλος, ο ίδιος πιστεύει ότι ταυτόχρονα με το project της Google θα ξεκινήσει και το έργο για αποστολή Διαδικτύου και στον πλανήτη… Άρη. Λογικά θα θεωρείται χρήσιμο για το project Mars One χάρη στο οποίο το 2024 θα στείλουμε για πάντα τους πρώτους ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.