Η Google δοκιμάζει δυνατότητα σύνδεσης χωρίς κωδικό

Η Google δοκιμάζει δυνατότητα σύνδεσης χωρίς κωδικό

Η Google θέλει να δώσει τέλος στους κωδικούς πρόσβασης και τώρα δοκιμάζει έναν νέο τρόπο σύνδεσης στις υπηρεσίες της χωρίς πληκτρολόγηση κωδικού. Ο Rohit Paul, κάτοχος ενός Nexus 6P, επιλέχθηκε να δοκιμάσει αυτό το νέο τρόπο και δημοσίευσε στο Reddit μερικά screenshots από τη διαδικασία.

Όπως βλέπουμε, μόλις ο χρήστης εξουσιοδοτήσει το κινητό του και προσπαθήσει να συνδεθεί σε έναν υπολογιστή, θα λάβει μια ειδοποίηση στο κινητό όπου μπορεί να δεχτεί το αίτημα σύνδεσης ή να το απορρίψει αν δεν συνδέθηκε ο ίδιος. Η συσκευή πρέπει να έχει κάποιο τρόπο κλειδώματος, καθώς το ξεκλείδωμα της είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απάντηση στο αίτημα. Οι χρήστες μπορούν να εισέλθουν χρησιμοποιώντας τον κωδικό τους άμα το κινητό τους δεν είναι κοντά τους ή κλειστό, μπορούν να εξουσιοδοτήσουν ένα νέο κινητό ή να απενεργοποιήσουν εντελώς αυτό το χαρακτηριστικό.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο The Verge:

«Προσκαλέσαμε μια μικρή ομάδα χρηστών να βοηθήσει στη δοκιμή ενός νέου τρόπου σύνδεσης στους Google λογαριασμούς, χωρίς κωδικό. Οι μέρες των κωδικών ‘Pizza,’ ‘password,’ και ‘123456’ είναι μετρημένες.»

Ο νέος τρόπος σύνδεσης χωρίς κωδικό εκτός από ευκολία προσφέρει και μια ακόμη ασπίδα προστασίας ενάντια στους hackers, αφού για να συνδεθούν στους λογαριασμούς των θυμάτων τους θα πρέπει να έχουν και το κινητό τους – και μάλιστα να γνωρίζουν τον κωδικό με τον οποίο είναι κλειδωμένο.

Η Google ακολουθάει τα βήματα της Yahoo

Αυτή η λειτουργία δεν είναι κάτι καινούργιο για τους χρήστες του Yahoo. Τον Οκτώβριο η Yahoo ανακοίνωσε το χαρακτηριστικό ασφαλείας Yahoo Account Key σαν μέρος του επανασχεδιασμού του Yahoo Mail. Το Account Key συνδέει το κινητό με τον λογαριασμό του χρήστη, και κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί εμφανίζεται μια ειδοποίηση στο κινητό για την αποδοχή του αιτήματος σύνδεσης ή την απόρριψη. Ας ελπίσουμε ότι μετά τη Google θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες, όπως η Microsoft (που παρεμπιπτόντως κάνει κάτι παρόμοιο με το app “Microsoft Account”).

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.