Η Google Πατεντάρει Τρομαχτικές Ανθρωπόμορφες Συσκευές

Η Google Πατεντάρει Τρομαχτικές Ανθρωπόμορφες Συσκευές

Στα εργαστήρια Google X Labs της Google δουλεύουν διάφορες ερευνητικές ομάδες, όπως αυτές που δουλεύουν στα καινοτόμα Project Ara και αυτοκίνητα που οδηγούν από μόνα τους, ωστόσο μία από αυτές δουλεύει επάνω σε τρομακτικά παιχνίδια που μπορούν να μας κατασκοπεύουν. Δυστυχώς αυτό δεν είναι μια απλή φήμη, αφού η αμερικάνικη εταιρία προχώρησε στο πατεντάρισμα της τεχνολογίας που αναπτύσσει.

Όπως δείχνει η πατέντα, θα είναι παιδικά παιχνίδια (όπως λούτρινα αρκουδάκια και λαγουδάκια) που συνδέονται στο Διαδίκτυο και θα καταγράφουν ό,τι λέει το παιδί για να στέλνουν τα δεδομένα στους διακομιστές τους, να αναλύουν τα λόγια, και ανάλογα με τα αποτελέσματα τα παιχνίδια να αντιδρούν σε αυτά που λέει το παιδί. Τα ‘έξυπνα παιχνίδια’ θα είναι ακόμη σε θέση να κουνήσουν το κεφάλι τους, να εκφράσουν τη περιέργειά τους και να ξυθούν με το χέρι τους.

Τα παιχνίδια θα μπορούν επίσης να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν και άλλες συνδεδεμένες με το Διαδίκτυο συσκευές στο σπίτι, όπως τηλεοράσεις, DVD players και θερμοστάτες.

Οι υπεύθυνοι της συσκευής λένε ότι το παιχνίδι πρέπει να είναι γλυκό έτσι ώστε τα μικρά παιδιά να το βρουν ελκυστικό. Φυσικά τα παιχνίδια που αντιδρούν με τον κόσμο δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα η Google θέλει να το πάει σε άλλο επίπεδο. Ευτυχώς η Google δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ακόμα και ίσως αλλάξει άποψη για το εγχείρημα αυτό. Άραγε όμως θα δούμε σε μερικά χρόνια παιχνίδια στην αγορά όπως ο Ted στην ομώνυμη ταινία;

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.