Το Google Plus Συλλέγει Όλες Τις Προσωπικές Σου Πληροφορίες

Το Google Plus Συλλέγει Όλες Τις Προσωπικές Σου Πληροφορίες

Το Google Plus, όπως είναι γνωστό, δεν απολαμβάνει την προτίμηση των χρηστών που ασχολούνται με τα κοινωνικά δίκτυα. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι το γεγονός αυτό δεν απασχολεί πολύ την Google, καθώς είναι σε θέση να συλλέγει οποιαδήποτε προσωπική σου πληροφορία θέλει.

«Το Google Plus σου δίνει την ευκαιρία να είσαι ο εαυτός σου, και δίνει στην Google την κατανόηση του ποιος είσαι», ανέφερε ο Bradley Horowitz στην New York Times, και εσύ ευλόγως αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να συλλέγει πληροφορίες σου ενώ δεν το χρησιμοποιείς. Λοιπόν, πιθανό να μην γνωρίζεις ότι ο λογαριασμός σου στο Google Plus, χρησιμοποιείται σε κάθε υπηρεσία της Google, όπως είναι το YouTube, το Gmail και το Google Search, αυτές τις υπηρεσίες δηλαδή που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Όπως καταλαβαίνεις, το Google Plus μπορεί να μαζεύει από αυτές τις υπηρεσίες πολλές πληροφορίες για σένα, όπως για παράδειγμα να γνωρίσει τους φίλους σου, τι ψάχνεις ή τι ψωνίζεις από το διαδίκτυο, τι διαφημίσεις κλικάρεις κλπ. Για του λόγου του αληθές, αξίζει να πούμε ότι το Google Plus είναι πιο χρήσιμο μέρος για τους διαφημιστές από ότι το Facebook, και παρόλο που το χρησιμοποιούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες κάθε μήνα, οι πληροφορίες που συλλέγει από εμάς είναι λίγες συγκριτικά με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του η υπηρεσία της Google.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.