Η Google Ετοιμάζει PC Με Android

Η Γιγαντιαία, Διαδραστική, Διαφήμιση Του Android Στη Times Square

Android billboard ad

Το Android ξεκίνησε σαν λειτουργικό για κινητά και έχει επεκταθεί στα tablets, στα ρολόγια και μερικοί κατασκευαστές το έχουν ενσωματώσει και σε PC. Αν και πιστεύαμε ότι η Google δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει στα PC (αφού είναι λειτουργικό για φορητές συσκευές), οι τελευταίες αναφορές αποκαλύπτουν ότι η εταιρία, ξεκινώντας από τον επόμενο χρόνο, θα συνεργαστεί με κατασκευάστριες για να κυκλοφορήσουν προσωπικούς υπολογιστές με Android. Λογικά τα PC θα ανήκουν στην οικογένεια Nexus και θα κατασκευάζονται βάση τις προδιαγραφές που δίνει η Google.

Οι αναφορές αυτές έρχονται από άτομα που γνωρίζουν τα πλάνα της εταιρίας. Δημοσιεύτηκαν παράλληλα με τη φήμη ότι η Google θα ενώσει το Chrome OS με το Android μέχρι το 2017, αλλά λίγες ώρες αργότερα ο υπεύθυνος των δύο αυτών λειτουργικών τις διέψευσε. Μάλιστα ανέφερε στο Twitter πως είναι ‘πολύ δεσμευμένοι’ στο Chrome OS, ότι έχουν πολλά ακόμα να δώσουν τα Chromebook και ότι αγόρασε δύο για τα παιδιά του για να κάνουν σε αυτά τις εργασίες του σχολείου.

Η αλήθεια είναι ότι για χρόνια ακούγονται φήμες πως το Chrome OS θα ενωθεί με το Android, αλλά η εταιρία έχει ήδη αποκλείσει δημοσίως αυτό το ενδεχόμενο πολλαπλές φορές. Οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin είπε το 2009 ότι είναι ‘πιθανό να συγκλίνουν με το χρόνο.’ Από τότε η Google έχει φέρει υποστήριξη Android εφαρμογών στο λειτουργικό, όμως δεν έχει προσπαθήσει να τα ενοποιήσει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.