Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Project Jacquard: Η Google Θέλει Να Κάνει Τα Ρούχα ‘Έξυπνα’

Η ομάδα ATAP (Advanced Technology and Projects) της Google που ανέπτυξε το νέο σύστημα χειρονομιών Project Soli τώρα εντυπωσιάζει ξανά με το Project Jacquard. Το Project Soli αφορά έναν τρόπο χειρισμού της συσκευής μέσω χειρονομιών στον αέρα, όμως το Project Jacquard μετατρέπει τα ρούχα σε επιφάνειες χειρισμού συσκευών.

Για να μετατρέψει τα ρούχα σε… ‘έξυπνα’ ρούχα η Google ανέπτυξε ένα ειδικό νήμα που αντιλαμβάνεται το άγγιγμα του χρήστη, όπως επίσης και ένα chip το οποίο επεξεργάζεται τα δεδομένα που λαμβάνει από την ειδική επιφάνεια όπου έχουν τοποθετηθεί τα νήματα. Έτσι ο χρήστης χωρίς να ακουμπάει το κινητό του, ή οποιαδήποτε συσκευή, μπορεί να το χειρίζεται.

Η Google ήδη ανακοίνωσε πως συνεργάστηκε με τη Levi’s για να δημιουργήσουν τα πρώτα έξυπνα ρούχα. Φυσικά μια τέτοια τεχνολογία έχει τα μειονεκτήματά της, αφού τα ρούχα θα είναι πανάκριβα, θα χρειάζονται έξτρα προστασία και θα πρέπει να τα φορτίζουμε μετά το πλύσιμο; Θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να μας πείσουν να τα αγοράσουμε.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: