Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Project Link: Διαδίκτυο Στον Αναπτυσσόμενο Κόσμο Από Τη Google

Google Project Link

Η Google έχει αποδείξει στο παρελθόν πως θέλει να φέρει το διαδίκτυο σε όλο το κόσμο. Τώρα ο κολοσσός του διαδικτύου αποκάλυψε το Project Link, ένα project όπου με αυτό θέλει να δώσει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η πρόσβαση θα δίνεται μέσω δικτύων οπτικών ινών, και εκτός αυτού, θα είναι επίσης και υψηλής ταχύτητας.

Η Google αποκάλυψε πως έχει ήδη ενώσει μία πόλη με το Project Link: την Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντα. Αυτό το δίκτυο στο κέντρο της Καμπάλα, περίπου 100 χιλιόμετρα οπτικών ινών, επεκτείνεται και έξω από το κέντρο της πόλης, ανέφερε η αντιπρόσωπος της εταιρίας, Kelly Mason, στο Mashable.

Για τώρα δεν υπάρχουν άλλες πόλεις που θα δικτυωθούν. Για τη περίπτωση της Καμπάλα, ωστόσο, όλοι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Όπως δηλώνουν και στο παρακάτω βίντεο, το ίντερνετ τους εκεί έχει χαμηλές ταχύτητες και ουσιαστικά μπορείς να κάνεις λίγα πράγματα με αυτό. Με το Project Link όμως μπορούν να ευνοηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, να επικοινωνήσει ο κόσμος, να διαβάσουν και να καλυτερεύσουν τα νοσοκομεία.

Τον Ιούλιο η εταιρία αποκάλυψε ένα ακόμα project με όνομα Project Loon. Αυτό είναι μια πρωτοβουλία για να φέρει το Internet σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου με αερόστατα θερμού αέρα. Δυστυχώς πολλοί πιστεύουν πως είναι απραγματοποίητο. Επιπλέον, η Google δεν είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα. Η Facebook αποκάλυψε επίσης τον Αύγουστο το Internet.org για την καλυτέρευση της συνδεσιμότητας παγκοσμίως. Λέτε σε μερικά χρόνια να έχει δικτυωθεί όλος ο κόσμος χάρη σε αυτές τις δύο εταιρίες;

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: