Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Google Κάνει Το Διαδίκτυο Ασφαλέστερο Με Το Project Zero

Google Project Zero

Η Google πρόκειται να προσλάβει hackers στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Project Zero για να κάνει το διαδίκτυο ένα ασφαλέστερο μέρος.

Οι hackers θα δουλεύουν όλη τη μέρα για να βρίσκουν κενά ασφαλείας στους ιστότοπους και μόλις τα εντοπίζουν θα επικοινωνούν με τους web developers ώστε αυτοί να τα κλείνουν. Μόλις τα κλείνουν, η εταιρία θα ανακοινώνει για το κενό και πως το διόρθωσε.

Το σημαντικότερο στο Project Zero είναι ότι δεν αφορά μόνο τις υπηρεσίες της Google. Οι hackers θα προσπαθούν να εντοπίσουν κενά ασφαλείας και σε άλλα διάσημα sites για να βελτιώνονται και αυτά. Η εταιρία αναφέρει πως θα συνεργαστεί με τους δημιουργούς εκείνων των sites για να διορθώνουν τα bugs μαζί.

Ο Chris Evans, μέλος της ομάδας ασφαλείας της Google, δήλωσε:

«Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο χωρίς φόβο για εγκληματικές ή κυβερνητικές επιθέσεις που στόχο έχουν τη μόλυνση του υπολογιστή, την παρακολούθηση των συνομιλιών ή την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με το Project Zero για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μόλις γίνει η αναφορά κάποιου bug (συνήθως όταν κυκλοφορήσει και το σχετικό patch), θα μπορείτε να παρακολουθήσετε συζητήσεις σχετικά με τη δράση του, αλλά και ιστορικό των επιθέσεων. Επίσης, δεσμευόμαστε ότι θα στέλνουμε άμεσα αναφορές στους δημιουργούς λογισμικού και θα συνεργαζόμαστε μαζί τους και την επίλυση του προβλήματος όσο το δυνατόν συντομότερα.»

Μοιράσου το με τους φίλους σου: