Η Google θα τιμωρεί sites με ενοχλητικές διαφημίσεις

Η Google θα τιμωρεί sites με ενοχλητικές διαφημίσεις

Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε μπει κατά λάθος σε κάποια από τα “καλά” sites του Διαδικτύου τα οποία αμέσως μας “πετούν” ένα παράθυρο που πιάνει όλη την οθόνη για να δούμε μια διαφήμιση ή να κάνουμε like στο Facebook, διαφορετικά πρέπει να περιμένουμε μισό λεπτό. Η Google είναι το ίδιο ενοχλημένη με εμάς, και για αυτό θα αρχίσει να τιμωρεί τα sites που ακολουθούν αυτές τις τακτικές.

Ξεκινώντας από τις 10 Ιανουαρίου του 2017, τα sites για κινητά που εμφανίζουν ενοχλητικά pop-ups θα τιμωρούνται και δεν θα εμφανίζονται πρώτα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Χάρη σε αυτή τη κίνηση η Google θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να σταματήσουν αυτές τις τακτικές για να έχουμε όλοι μία καλύτερη εμπειρία όταν σερφάρουμε.

Η Google αναφέρει:

«Pages that show intrusive interstitials provide a poorer experience to users than other pages where content is immediately accessible. This can be problematic on mobile devices where screens are often smaller. To improve the mobile search experience, after January 10, 2017, pages where content is not easily accessible to a user on the transition from the mobile search results may not rank as highly.»

Ωστόσο θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις: δεν θα τιμωρούνται sites που εμφανίζουν με pop-ups νομικές σημειώσεις, έλεγχο ηλικίας, γνωστοποίηση ότι χρησιμοποιούν cookies, διαφημίσεις που μπορούν εύκολα να παραλειφθούν και φόρμα σύνδεσης.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.