Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Google Με 180 Δορυφόρους Της Στέλνει Το Internet Παντού

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Google ετοιμάζεται να ξοδέψει περισσότερα από $1 δισ. για την κατασκευή δορυφόρων οι οποίοι θα προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε οποιαδήποτε γωνιά της Γης. Η εταιρία αρχικά προτίθεται να θέσει σε τροχιά 180 δορυφόρους της που θα κάνουν τον γύρω του πλανήτη μας σε ύψος μικρότερο από αυτό των σημερινών δορυφόρων. Ο μελλοντικός στόχος της Google είναι να διπλασιάσει τον αριθμό των δορυφόρων της και να φτάσει το κόστος του εγχειρήματος στα 3 δισ. δολάρια.

Για τον λόγο αυτό, η εταιρία προσέλαβε νέο προσωπικό από εταιρείες που σχετίζονται με δορυφόρους. Το πρόγραμμα είναι υπό τη καθοδήγηση του Greg Wyler, ιδρυτής της O3b Networks, και σύμφωνα με πληροφορίες, η Google σκοπεύει να χρησιμοποιήσει δορυφόρους που ζυγίζουν λιγότερο από 115 κιλά. Στη συνέντευξη στο Wall Street Journal, ο εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι «η πρόσβαση στο διαδίκτυο βελτιώνει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων. Και όμως, τα 2/3 του πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση», και επεσήμανε πως τα σχέδια της εταιρίας είναι αλτρουιστικά.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: