Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Security Key, Το ‘Κλειδί’ Της Google Για Την Είσοδο Στο Gmail

Google USB Security Stick

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι το παν και για αυτό οι εταιρίες προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών-πελατών τους. Η Google είναι μια από αυτές και βρήκε έναν ασφαλέστερο τρόπο για να βλέπουμε τα emails στο Gmail. Ο τρόπος αυτός ονομάζεται «Security Key» και ουσιαστικά πρόκειται για ένα ‘κλειδί’ ασφαλείας σε μορφή USB flash.

Αν ο χρήστης αποκτήσει ένα Security Key και το ενεργοποιήσει, κάθε φορά που πληκτρολογεί τον κωδικό για να εισέλθει στο Gmail θα πρέπει να τοποθετεί το USB στην αντίστοιχη θύρα έτσι ώστε η υπηρεσία της Google να ταυτοποιεί τον χρήστη. Αν λοιπόν κάποιος υποκλέψει τον κωδικό και προσπαθήσει να μπει στον λογαριασμό μας, τότε θα του εμφανιστεί το μήνυμα για την είσοδο του USB που πιθανότατα να μην έχει στη κατοχή του και έτσι θα του αποτραπεί η είσοδος.

Η Google δεν είναι η πρώτη εταιρία που ασχολείται με αυτό το τρόπο εισόδου. Επειδή τα Security Keys βασίζονται στο ανοιχτό πρότυπο FIDO, εταιρίες όπως οι Samsung, PayPal και Alibaba αναπτύσσουν τις δικές του προτάσεις.

Τα κλειδιά αυτά θα κατασκευάζονται από διάφορες εταιρίες, όπως από την Yubico, και θα κοστίζουν λιγότερο από $10/€8. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρησιμοποίηση τους είναι η ενεργοποίηση της ταυτοποίησης δύο βημάτων και η χρήση του Google Chrome για τη σύνδεση στο Gmail.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: