Φακούς Επαφής Κατά Του Διαβήτη Ετοιμάζει Η Google

Φακούς Επαφής Κατά Του Διαβήτη Ετοιμάζει Η Google

Ένα βήμα παραπάνω κάνει η Google καθώς με πρόσφατη ανακοίνωσή της πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρία βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας φακών επαφής για διαβητικούς.

Η Google σε συνεργασία με την Calico, η οποία είναι μια εταιρία με αντικείμενο την μάχη κατά την ανθρώπινη γήρανση, κατάφεραν να φτάσουν στην διαδικασία δοκιμής των συγκεκριμένων φακών οι οποίοι μπορούν να μετράνε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα από τα δάκρυα αυτού που τα φοράει. Οι φακοί ενσωματώνουν ένα μικροσκοπικό wireless chip και έναν αισθητήρα μέτρησης γλυκόζης και η Google σκέφτεται να προσθέσει ένα μικρο LED που θα ανάβει όταν τα επίπεδα γλυκόζης του ασθενή ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο.

Η εταιρία μας διαβεβαιώνει ότι όλα αυτά βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και ψάχνει συνεργάτες για να φέρει αυτό το προϊόν στην αγορά. Ευχόμαστε η Google να συνεχίσει σε αυτήν την πορεία και να βελτιώνει την ζωή ανθρώπων με συγκεκριμένες ασθένειες όπως ο διαβήτης, μια σοβαρή ασθένεια με σοβαρές επιπτώσεις στον ασθενή η οποία έχει ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα στην Αμερική.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.