Εξερεύνησε Την Ελλάδα Μέσω Του Google Street View

Εξερεύνησε Την Ελλάδα Μέσω Του Google Street View

Η Goolge λάνσαρε επίσημα και στη χώρα μας την υπηρεσία Google Street View με την οποία μπορούμε να δούμε κάθε δρόμο μέσω πανοραμικών φωτογραφιών. Η Ελλάδα είναι η 56η χώρα που προστίθεται στη λίστα της υπηρεσίας αφού πρώτα χρειάστηκε λίγα χρόνια ώστε να πείσει τη κυβέρνηση και να πάρει το «ναι» σχετικά με θέματα απορρήτου.

Με το λανσάρισμα του, το Google Street View διαθέτει τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς επίσης και τις Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη και Κρήτη, όπως επίσης το Μουσείο της Ακροπόλεως και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο. Οι φωτογραφίες είναι λίγο παλιές (του 2011) αλλά η Google αναφέρει πως θα τις ανανεώνει κάθε 3 με 4 χρόνια, δηλαδή φέτος ή του χρόνου τα ειδικά προσαρμοσμένα αυτοκίνητα της εταιρίας θα αρχίσουν ξανά τις λήψεις.

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε:

«Ο ΣΕΤΕ καλωσορίζει το Street View. Η χώρα μας χρειάζεται να επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες οι οποίες ενισχύουν την συνολική εμπειρία των επισκεπτών της. Είμαστε βέβαιοι ότι το Street View θα προσδώσει αξία, ιδιαίτερα στο προϊόν του city break, ενισχύοντας τη διάχυση της πληροφορίας και της ενημέρωσης των επισκεπτών.»

Το Street View μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της εικόνας που βρίσκεται κάτω από την αναζήτηση ή σύροντας το κίτρινο εικονίδιο «Pegman» πάνω στην επιφάνεια του χάρτη όπου είναι διαθέσιμο.

Όσοι είστε αντίθετοι με την υπηρεσία της Google μπορείτε να κάνετε αίτηση για “θόλωση” του σπιτιού σας. Πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων αυτόματα θολώνονται ώστε να μην υπάρχουν θέματα.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.