Η Google Αποφάσισε Να Κάνει Το Android Πιο Ενοχλητικό

Η Google Αποφάσισε Να Κάνει Το Android Πιο Ενοχλητικό

Google Mobile Ads

Η Google εν όψη της επικείμενης κυκλοφορίας του Android L και των νέων Nexus συσκευών αποφάσισε να κάνει το Android λίγο πιο ενοχλητικό.

Το Android μπορεί να είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει, για την Google όμως είναι περισσότερο ένα προϊόν από το οποίο πρέπει να έχει κέρδος. Κέρδος έχει ενσωματώνοντας τις υπηρεσίες της και για αυτό τώρα θα απαιτεί από τις συνεργάτιδές της να ενσωματώνουν σχεδόν όλες τις εφαρμογές που έχει αναπτύξει για το Android. Όπως μπορούμε να δούμε και από εικόνα του Nexus 6, πλέον η εταιρία θα απαιτεί οι κατασκευάστριες να ενσωματώνουν το Drive και όλα τα εργαλεία επεξεργασίας εγγραφών. Επίσης οι κατασκευάστριες θα πρέπει να έχουν στην αρχική οθόνη της συσκευής τους έναν φάκελο που ονομάζεται Google, έναν Drive με τα εργαλεία επεξεργασίας, έναν Play με όλες τις υπηρεσίες του (μουσική, παιχνίδια, εφαρμογές, ταινίες κτλ) και μια συντόμευση για την εφαρμογή Play. Με όλα αυτά οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της Google θα φτάσουν μέχρι και τις 20. Αν και δεν ακούγεται για μεγάλο θέμα, στα φθηνά κινητά με μικρή χωρητικότητα σχεδόν όλη τη μνήμη θα την ‘τρώει’ το λειτουργικό.

Επιπλέον, η εταιρία ανακοίνωσε ένα νέο είδος διαφημίσεων που θα χαροποιήσει τους διαφημιστές και θα νευριάσει τους χρήστες. Μέσα στους επόμενους μήνες, οι διαφημίσεις της Google θα εμφανίζονται σε πλήρη οθόνη και θα είναι είτε στατικές, είτε βίντεο, είτε θα προσαρμόζονται ανάλογα την οθόνη. Αυτό θα προσελκύσει περισσότερους διαφημιστές, θα δημιουργηθούν ομορφότερες διαφημίσεις και σίγουρα θα καταλήξει σε περισσότερα έσοδα, αλλά σίγουρα θα είναι ενοχλητικές.

Η Google μπορεί με τα παραπάνω να κάνει το Android λίγο πιο ενοχλητικό, αλλά είναι κάποιες κινήσεις που έπρεπε να γίνουν από την εταιρία για να έχει κέρδος από το λειτουργικό που αναπτύσσει και δίνει δωρεάν στον κόσμο.

Πηγές: The Information, Google

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.