Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Google θα αφαιρέσει τα Java APIs από το Android N

Google massive Android billboard ad

Η Google επιβεβαίωσε στο VentureBeat ότι θα αφαιρέσει τον κώδικα Java της Oracle (APIs) από το Android N. Η εταιρία αποφάσισε να αντικαταστήσει τα APIs της Java με τα APIs που βασίζονται στο OpenJDK, την ανοιχτού-κώδικα έκδοση του Java Development Kit (JDK) της Oracle.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε:

«Σαν ανοιχτού-κώδικα πλατφόρμα, το Android είναι χτισμένο πάνω στη συνεργασία της ανοιχτού-κώδικα κοινότητας. Στην επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού, σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε τις βιβλιοθήκες της Java με του OpenJDK, δημιουργώντας μια κοινή βάση για τους προγραμματιστές για να δημιουργήσουν εφαρμογές και υπηρεσίες. Η Google για καιρό δουλεύει και συνεισφέρει στην OpenJDK κοινότητα, και ανυπομονούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερες συνεισφορές στο OpenJDK project στο μέλλον.»

Η Oracle το 2010 είχε κάνει μήνυση στη Google επειδή, όπως ισχυρίζεται, χρησιμοποίησε εσφαλμένα τα Java APIs στο διάσημο λειτουργικό. Η Google υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος κώδικας είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη του λειτουργικού, οπότε δεν πρέπει να έχει πνευματικά δικαιώματα. Το 2012 οι ένορκοι έκριναν ότι η Google δεν παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα της Oracle, ωστόσο το 2014 ένα Ομοσπονδιακό δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση. Η υπόθεση ακόμα δεν έχει κλείσει.

Αν αναρωτιέστε τι θα αλλάξει με την αντικατάσταση των Java APIs με των APIs που βασίζονται στο OpenJDK, η απάντηση είναι απλή: τίποτα. Οι προγραμματιστές όμως θα μπορούν να φτιάχνουν πιο εύκολα εφαρμογές.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: