Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Google Δουλεύει Επάνω Σε Μπαταρίες Νέας Γενιάς

Google HQ

Η Google έχει φτιάξει τα εργαστήρια Google X για να δουλεύουν εκεί σε πειραματικές τεχνολογίες και τώρα ακούγεται ότι μια ομάδα μέσα σε αυτά τα εργαστήρια δουλεύει επάνω σε μπαταρίες νέας γενιάς για φορητές συσκευές. Ως γνωστόν, οι μπαταρίες που έχουμε σήμερα στις συσκευές μας δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μας, και για αυτό η Google πήρε τη πρωτοβουλία να τις βελτιώσει.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, μια τετραμελής ομάδα με επικεφαλής τον Dr. Ramesh Bhardwaj (ειδικός στις μπαταρίες που παλιότερα δούλευε στην Apple), δουλεύει σε διάφορα projects στα ερευνητικά εργαστήρια της αμερικάνικης εταιρίας.

Ένα από αυτά τα project βασίζεται στην ιδέα για μπαταρία στερεάς κατάστασης. Σε αντίθεση με τις σημερινές μπαταρίες οι οποίες χρησιμοποιούν υγρές χημικές ουσίες, η ιδέα της ομάδας είναι να δημιουργήσει μια μπαταρία με στερεά υλικά που θα μπορεί να κατασκευαστεί σε στρώματα, κάνοντάς την εύκαμπτη, και συνάμα ιδανική για wearable συσκευές.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλές εταιρίες που θέλουν να βελτιώσουν τις μπαταρίες των smartphones, αλλά είναι προφανές ότι καμία από αυτές δεν έχει καταφέρει να βγάλει στην αγορά το project της. Η Google από την άλλη μεριά έχει αρκετά λεφτά στα ταμεία για να συνεχίσει την ανάπτυξη των projects, όμως και κάποιο project να πετύχει, θα πρέπει να περάσουν χρόνια μέχρι να το δούμε στις συσκευές μας. Οπότε υπομονή.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: