Η GoPro ανακοίνωσε το Karma, το πρώτο της drone

Η GoPro ανακοίνωσε το Karma, το πρώτο της drone

Από πέρσι το περιμέναμε, και τελικά τώρα η GoPro ανακοίνωσε επίσημα την είσοδό της στην αγορά των drones με το Karma. Η GoPro έχει κατάφερε να συνδυάσει το όνομά της με τις κάμερες δράσης, και το Karma τώρα φαίνεται το απόλυτο action gadget από αυτήν.

Το drone είναι τύπου quadcopter, δηλαδή με έλικα σε κάθε γωνία του, και ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του επειδή είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει αναδιπλούμενο design το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να το αποθηκεύει εύκολα μέσα στη θήκη μεταφοράς του. Έτσι μπορείτε να το μεταφέρετε όπου και αν πάτε με ευκολία, και μάλιστα μαζί με όλα τα σύνεργά του, στο βαλιτσάκι που σας προσφέρει η GoPro.

Στο μπροστινό του μέρος, το Karma έχει μια από τις γνωστές κάμερες δράσης της GoPro. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να το χειριστεί μέσω του αναδιπλούμενου τηλεχειριστηρίου του (θυμίζει το NVIDIA SHIELD Portable) που διαθέτει οθόνη αφής στο πάνω μέρος και δύο joysticks στο κάτω μέρος, καθώς και μερικά κουμπιά. Ακόμη, το τηλεχειριστήριο διαθέτει προσομοιωτή πτήσης για να μάθετε να πετάτε το drone χωρίς πραγματικά να το οδηγείτε.

Έχει ταχύτητα ~56 χλμ/ώρα, εμβέλεια από το τηλεχειριστήριο 1 χιλιόμετρο και αυτονομία 20 λεπτά για μία πτήση (όσο τα περισσότερα της αγοράς).

Ο κάτοχος του Karma μπορεί να τοποθετήσει κάποια από τις νέες action cams Hero 5 Black ή Hero 5 Session ή την Hero 4. Διαθέτει μία τριαξονική ανάρτηση που σταθεροποιεί την κάμερα για ομαλά πλάνα, και μπορεί επίσης να αφαιρεθεί για φορητή χρήση. Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος, και όχι κάτω από το drone όπως στους ανταγωνιστές, για πιο σταθερά πλάνα σύμφωνα με την GoPro.

Το GoPro Karma διαθέτει κουμπί απογείωσης, προσγείωσης, επιστροφής και τέσσερις επιλογές λήψης βίντεο (dronie, cable cam, reveal και orbit). Επιπλέον, όποιος κατεβάσει την συνοδευτική εφαρμογή στο smartphone του μπορεί να βλέπει ζωντανά βίντεο από την κάμερα ή και να ελέγξει την θέση της κάμερας.

Το drone θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου με κόστος $799 μόνο για το σώμα, ή $1,099 μαζί με μία Hero 5 ή $999 μαζί με μία Hero 5 Session. Όσοι έχετε κάποια από τις τελευταίες κάμερες της εταιρίας θα χρειαστείτε να αγοράσετε μόνο το σώμα.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

XBLOG.GR

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.