Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Νέες Πληροφορείες Για Την Ανάπτυξη Του Πρώτου iPhone

Ο ανώτερος μηχανικός λογισμικού της Apple, Greg Christie, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, έφερε στο φως της δημοσιότητας νέες πληροφορίες που αφορούν την ανάπτυξη του πρώτου iPhone. Η συνέντευξη έγινε εις γνώσιν της Apple εν όψη των νέων δικαστικών διαμαχών της εταιρίας με την Samsung.

Ο Christie λοιπόν μας αποκαλύπτει ότι είχε συμπεριληφθεί σε μια ομάδα που ασχολιόταν με το μυστικό “project Purple” και ήταν υπεύθυνη για πολλά από τα στοιχεία του iPhone. Μάλιστα, στον ίδιο έχει πιστωθεί και ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με το “slide to unlock”. Αναφέρει ότι παρόλο τον μικρό αριθμό ανθρώπων που αποτελούσαν την ομάδα, όλα τα μέλη της δούλευαν μανιωδώς καθώς του είχε ανατεθεί από τον Steve Jobs να του παρουσιάσουν μια πρώιμη μορφή του iPhone μέσα σε δύο εβδομάδες, διαφορετικά μετά το πέρας της διορίας θα ανέθετε την συγκεκριμένη δουλειά σε άλλη ομάδα.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ονομάστηκε “2005 design” και ήταν μια συσκευή με οθόνη αφής, χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο, με την λειτουργία swipe-to-unlock και τις μουσικές δυνατότητες ενός iPod. Από τότε, μέχρι την επίσημη παρουσίαση της συσκευής, ακολούθησε ένας μαραθώνιος εργασιών που έφεραν βελτιώσεις και τροποποιήσεις στην συσκευή.

Ο Steve Jobs επέβλεπε συνεχώς τις εργασίες και γνώριζε κάθε λεπτομέρεια. Μάλιστα, ο Greg Christie συναντούσε τον Jobs δύο φορές το μήνα για να του δώσει αναφορά, μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο συναντήσεων χωρίς παράθυρα διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο ότι δεν θα υπάρχει κάποια διαρροή προς τα έξω. Η επιφύλαξη των υπαλλήλων που εργάζονταν πάνω στη συσκευή έφτανε σε τέτοιο βαθμό που κρυπτογραφούσαν ακόμα και τις φωτογραφίες της συσκευής.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: