Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

H ΕΛ.ΑΣ Διαθέτει Νέα Συσκευή Ανάκτησης Δεδομένων Από Κινητά

ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία επένδυσε χρήματα στη κατασκευή μιας συσκευής 15 x 15 εκατοστών έτσι ώστε να μπορεί να παίρνει τα δεδομένα κινητών που θέλει να εντοπίσει. Το έχουν φτιάξει κυρίως Ισραηλινές εταιρείες και μπορεί να ανακτήσει ό,τι δεδομένα χρειάζεται η Αστυνομία, ακόμα και όταν δεν έχει μπαταρία το κινητό, χωρίς να αφήσει κάποιο στοιχείο πίσω του. Το κόστος του ανέρχεται στις 15,000 ευρώ με την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών να αναφέρει πως δεν έχει ενημερωθεί για αυτή τη συσκευή ακόμα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσαν στην εφημερίδα Το Βήμα:

Είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο για εμάς, διότι αμέσως μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα τι έχει ένα κινητό που εντοπίζουμε, ακόμη κι αν αυτό δεν έχει μπαταρία. Έτσι δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα πορίσματα των εργαστηρίων και ξέρουμε αμέσως τον κύκλο των διασυνδέσεων, των συνεννοήσεων και των ενεργειών των υπόπτων.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: