Χρόνια Πολλά, Windows Phone Και Metro UI

Η Microsoft Θα Αλλάξει Την Ονομασία Στα Lumia;

Nokia Lumia Windows Phone

Μπορεί να μην καλύφθηκε από τα μέσα, όμως σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το Windows Phone – έχει τα 3α γενέθλιά του!

Σαν σήμερα, 11 Οκτωβρίου του 2010, η Microsoft αποκάλυψε επίσημα το Windows Phone 7 series (αργότερα έγινε σκέτο WP7) το οποίο ήταν η συνέχεια του Windows Mobile και έφερε αρκετή σύγχυση στην αγορά των κινητών. Η Apple τότε κυριαρχούσε με διαφορά με το iPhone, το Android πάλευε να αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, η Samsung προσπαθούσε να πουλήσει το πρώτο και κορυφαίο για τότε Galaxy S που κατηγορήθηκε για αντιγραφή του iPhone, και ένα χρόνο μετά, η Nokia ανακοίνωσε το πρώτο Lumia με Windows Phone 7, μια πλατφόρμα στην οποία η HTC κυριαρχούσε στην αρχή.

Παράλληλα με το Windows Phone γιορτάζουμε και τα γενέθλια του Metro UI που και αυτό επηρέασε τη τεχνολογία. Το Metro UI είναι το γραφικό περιβάλλον της Microsoft με τα επίπεδα εικονίδια και τις απλές γραμματοσειρές. Ή ήταν απλά η πορεία των πραγμάτων ή το Metro UI επηρέασε τόσο τη τεχνολογία ώστε σήμερα το 2013 να μιλάμε για επίπεδο web design, επίπεδο iOS 7, επίπεδο Android, επίπεδο Tech Community… Το Metro UI πλέον υπάρχει σε Windows Phone, Windows 8, Windows RT, Xbox και όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της εταιρίας. Η εταιρία δεν χρησιμοποιεί όμως αυτό το όνομα γιατί θα έχει νομικά ζητήματα.

Χρόνια πολλά λοιπόν στο Windows Phone και το Metro UI!

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.