Το Νέο Βιβλίο: Στοιχειωμένη Αυτοκρατορία, Η Apple Μετά Τον Steve Jobs

Το Νέο Βιβλίο: Στοιχειωμένη Αυτοκρατορία, Η Apple Μετά Τον Steve Jobs

Ένα νέο βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου με τίτλο “Haunted Empire, Apple After Steve Jobs”. Το θέμα του βιβλίου δεν είναι άλλο παρά η Apple και η πορεία της μετά τον θάνατο του ευφυούς συνιδρυτή της Steve Jobs, αποτυπώνοντας τις πράξεις και τα έργα του αμφιλεγόμενου τωρινού CEO Tim Cook.

Αποσπάσματα από το βιβλίο έχουν ήδη δημοσιευτεί στην Wall Street Journal και μας αποκαλύπτουν κάποια θέματα που θα διαβάσουμε στο περιεχόμενο του, όπως τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Cook στην αρχή της νέας του θέσης και την ταραχή που αντιμετώπισε η εταιρία με την αλλαγή της ιδιοκτησίας, από έναν ονειροπόλο εφευρέτη σε ένα υπολογιστικό μυαλό.

Όπως βλέπουμε από τα αποσπάσματα, ο αρχικός αποπροσανατολισμός οφείλετε στο γεγονός ότι άνθρωποι της εταιρίας δεν γνώριζαν πολλά πράγματα για τον Tim Cook, ενώ παράλληλα η συνεργασία τους με τον Steve Jobs ήταν άκρως επιτυχημένη.

«Για κάποιους, ο Cook ήταν μία μηχανή. Για άλλους ήταν καθηλωτικός. Μπορούσε να προκαλέσει τρόμο στους υφισταμένους του, αλλά θα μπορούσε να τους κινητοποιήσει ώστε να δουλεύουν μέρα-νύχτα, μόνο και μόνο για έναν καλό του λόγο».

Ο Tim Cook είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων καθ΄ όλη την πορεία της καριέρας του και βλέπουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την πρώτη προσπάθεια να δοθεί στο κοινό μια εντύπωση για την προσπάθεια του Cook, να συνεχίσει την τόσο επιτυχημένη πορεία της εταιρίας αλλά και τον τρόπο που την οργανώνει και τη διοικεί.

Το βιβλίο γράφτηκε από την συγγραφέα Yukari Iwatani Kane, και όποιος επιθυμεί παραπάνω λεπτομέρειες μπορεί να το αναζητήσει σε λίγο καιρό από τις εκδόσεις HarperCollins.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.