Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Gramohorn II: Ένα Γραμμόφωνο Για Το HTC One Βασισμένο Σε Ελληνική Τεχνολογία

HTC Gramohorn II

Η HTC της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε το Gramohorn II, ένα ασυνήθιστο ηχείο για HTC One που έχει φτιαχτεί με 3D εκτυπωτή! Αυτός ο ενισχυτής ήχου μοιάζει με ένα σύγχρονο γραμμόφωνο με δύο ηχεία, που αντί για γραφίδα και δίσκο στη μέση υπάρχει το HTC One που παράγει τον ήχο.

Το έργο αυτό δημιουργήθηκε από τον Βρετανό σχεδιαστή Justin Wolter για την καμπάνια «Here’s to Creativity» της εταιρίας για να γιορτάσουν τα 17 τους χρόνια καινοτομίας στη βιομηχανία κινητών. Ουσιαστικά είναι μια βάση στο κέντρο που κρατάει το κινητό και υπάρχουν δύο ηχεία δεξιά και αριστέρα για τον ήχο. Το ενδιαφέρον είναι πως το Gramohorn δεν χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει. Ο Wolter βασίστηκε στους ίδιους μηχανισμούς που οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν κατά την κατασκευή των αμφιθεάτρων τους. Τα δύο ηχεία απλά ενισχύουν τον ήχο που εκπέμπεται από τα BoomSound ηχεία στο μπροστινό μέρος του smartphone. Με αυτό το τρόπο ο ήχος αυξάνεται κατά 50% διατηρώντας τη ποιότητά του. Αυξάνει, επίσης, τους χαμηλής συχνότητας ήχους και παράγει βαθύτερη και καλύτερη μουσική εμπειρία για το ανθρώπινο αυτί.

Το Gramohorn II σχεδιάστηκε με πρόγραμμα σε υπολογιστή και έπειτα ‘εκτυπώθηκε’ με έναν ειδικό 3D εκτυπωτή με γύψο σαν υλικό. Υπάρχει όμως και μια περιορισμένη έκδοση από ανοξείδωτο χάλυβα που είναι εμπλουτισμένη με μπρούτζο.

Οι παραγγελίες για τα Gramohorn II έχουν ξεκινήσει και οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν το χρώμα που τους αρέσει. Η τιμή για το γύψινο μοντέλο είναι $1600 και για το μεταλλικό $8000. Μπορείς να το αγοράσεις από την επίσημα ιστοσελίδα του, εδώ.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: