Η HTC Θα Ανακοινώσει Φθηνότερα Μοντέλα Χάρη Στα Κακά Οικονομικά

HTC Desire 310: Το Πρώτο Με Τετραπύρηνο MediaTek Επεξεργαστή

HTC Desire 310

Και ενώ περιμένουμε η HTC να ανακοινώσει το HTC M8 του οποίου οι διαρροές έχουν πάρει φωτιά, η επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσουν οικονομικότερα μοντέλα. Συγκεκριμένα, η Chang Chia-Lin αποκάλυψε ότι θα παράγουν έναν μεγάλο αριθμό μεσαίας κατηγορίας το 2014 τα οποία θα τα πουλάνε για λιγότερα χρήματα από τα τωρινά μοντέλα.

Οι τιμές των μοντέλων αυτών θα κυμαίνονται μεταξύ των 150 με 300 δολαρίων και η εταιρία ελπίζει να μπορέσει να σταματήσουν τα χάλια οικονομικά της. Η εταιρία είδε να πέφτει το ποσοστό της στα κινητά σε παγκόσμιο επίπεδο στο μόλις 2%, τη τιμή της μετοχής κατά 80% και τα κέρδη της κατά 83% το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Μιλώντας στο Reuters, η συνιδρύτρια και Πρόεδρος Cher Wang είπε ότι το ‘πρόβλημα’ της εταιρίας της ήταν η προσοχή της στα κορυφαία μοντέλα. Μόνο δύο μοντέλα ήταν διαθέσιμα με τιμή κάτω από $150 και 21 πάνω από τα $500! Παρόλο που το HTC One ακόμα θεωρείται από κάποιους το κορυφαίο Android smartphone, οι πωλήσεις δεν βοήθησαν, και βεβαίως δεν βοήθησαν οι πωλήσεις των σχεδόν ανύπαρκτων value for money smartphones από την εταιρία.

Φέτος είναι η χρονιά που η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια εταιρία πρέπει να πάρει τις σημαντικότερες αποφάσεις και να παράγει πραγματικά κινητά που αξίζουν τα λεφτά τους, αλλιώς από του χρόνου θα έχει σημαντικό πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι φέτος από την HTC περιμένουμε το HTC One 2, το HTC One 2 Mini, ένα Nexus tablet 10 ιντσών, μία wearable συσκευή και τέλος στις δικαστικές διαμάχες της.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.