Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το HTTP/2 Αποκαλύφθηκε Για Γρηγορότερο Ίντερνετ

Το HTTP, ή Hypertext Transfer Protocol, είναι από τις βασικές υπηρεσίες του Διαδικτύου. Στις 28 Φεβρουαρίου, ο Mark Nottingham (υπεύθυνος του IETF HTTP Working Group), ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του HTTP/2 ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε. Αυτά είναι σπουδαία νέα, καθώς το HTTP ενημερώθηκε για τελευταία φορά το 1999 και από τότε το web έχει γίνει στη κυριολεξία αγνώριστο.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι πίσω από το HTTP, το HTTP 1.1 (η τωρινή έκδοση) έχει αρχίσει να ‘γερνάει,’ ειδικά τώρα που είναι οι ιστοσελίδες διαθέτουν περισσότερο περιεχόμενο από ποτέ. Ως αποτέλεσμα το HTTP/2 ενημερώθηκε για να φορτώνει τις ιστοσελίδες ταχύτερα. Για την επίτευξη αυτού ανακοίνωσαν το νέο χαρακτηριστικό πολυπλεξίας (multiplexing) το οποίο επιτρέπει την εξυπηρέτηση πολλαπλών HTTP αιτημάτων ταυτόχρονα.

Το νέο πρωτόκολλο βασίζεται επάνω στο SPDY που εισήγαγε το 2009 η Google και για αυτό διαθέτει ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό, τη κρυπτογράφηση των δεδομένων η οποία θα λειτουργεί όπως το τωρινό HTTPS και απαιτεί την τεχνολογία κρυπτογράφησης TLS (Transport Layer Security).

Τώρα που το νέο πρωτόκολλο έχει ετοιμαστεί και εγκριθεί, απομένουν μερικές υποχρεωτικές διαδικασίες και θα είναι έτοιμο για την ενσωμάτωσή του. Η Google έχει ανακοινώσει ότι θα υιοθετήσει το HTTP/2 όσο πιο γρήγορα μπορεί. Όπως και ο οργανισμός Mozilla. Όσοι είστε προγραμματιστές και θέλετε μάθετε λεπτομέρειες για αυτό μπορείτε να διαβάσετε το επίσημο HTTP/2 FAQ.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: