Άρης Καλεί Ινδία. Η Πρώτη Επιτυχημένη Αποστολή Της Χώρας Στον Κόκκινο Πλανήτη

Άρης Καλεί Ινδία. Η Πρώτη Επιτυχημένη Αποστολή Της Χώρας Στον Κόκκινο Πλανήτη

India-Mars

Η Ινδία ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη της διαστημική αποστολή στον πλανήτη Άρη και μάλιστα έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που κατάφερε να φέρει εις πέρας μια αποστολή στον κόκκινο πλανήτη με την πρώτη της προσπάθεια. Το διαστημικό σκάφος με το όνομα Mangalyaan, που στην τοπική γλώσσα μεταφράζεται ως «σκάφος του Άρη», αναχώρησε πριν 10 μέρες από το νησί Shriharikota, κοντά στις ανατολικές ακτές της Ινδίας.

Η αποστολή κόστισε συνολικά στην χώρα 74 εκατομμύρια δολάρια και παρόλο που θεωρείται χαμηλού κόστους, η κυβέρνηση δέχεται πυρά από κατακριτές της για ανώφελες σπατάλες σε μια χώρα που μαστίζεται από την φτώχεια και την πείνα. Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi πάντως, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Σήμερα δημιουργήθηκε ιστορία. Τολμήσαμε να φτάσουμε στο άγνωστο και να πετύχουμε σχεδόν το ακατόρθωτο”, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην παροχή θέσεων εργασίας στους επιστήμονες και μηχανικούς της χώρας.

Ο στόχος της επιστημονικής κοινότητας της Ινδίας είναι να μελετήσει την επιφάνεια και τα μεταλλικά στοιχεία του κόκκινου πλανήτη, αλλά και την ατμόσφαιρα για μεθάνιο, ένα χημικό στοιχείο συνδεδεμένο με την γήινη ζωή. Έτσι, η Ινδία ανήκει πλέον στην μικρή λίστα των χωρών που διαθέτουν αποστολή στον Άρη, ανάμεσα στις σπουδαίες οικονομίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πηγή: BusinessInsider

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.