Η Intel Ανακοίνωσε 64-bit Android KitKat Μαζί Με Τον Διάδοχο Του Bay Trail

Η Intel Ανακοίνωσε 64-bit Android KitKat Μαζί Με Τον Διάδοχο Του Bay Trail

Στο συνέδριο IDF στη πόλη Shenzen της Κίνας, η Intel ανακοίνωσε την πρώτη έκδοση του 64-bit Android το οποίο αναπτύσσει η ίδια και όχι η Google.

Οι αλλαγές για αυτή τη τροποποιημένη 64-μπιτη έκδοση του Android εντοπίζονται στον πυρήνα του KitKat και έγινε ώστε να βοηθήσει τους προγραμματιστές. Η Intel στο CNET δήλωσε:

«Με την έκδοση αυτή, η εταιρία μετέφερε, επιβεβαίωσε και επικύρωσε τον Android Open Source κώδικα του Android στην αρχιτεκτονική της Intel, αναλαμβάνοντας το έργο που καλούνται να κάνουν οι προγραμματιστές μόνοι τους. Αυτή η έκδοση θα παρέχει στο οικοσύστημα την υποστήριξη του 64-bit πυρήνα για την ανάπτυξη συσκευών επόμενης γενιάς.»

Παράλληλα, ο κολοσσός των chips ανακοίνωσε την σειρά Braswell που διαδέχεται τη σειρά Bay Trail. Οι επεξεργαστές βασισμένοι στην αρχιτεκτονική 14nm Braswell θα χρησιμοποιούνται σε Chromebooks και φθηνότερα desktop PCs με την Intel να υπόσχεται την χρησιμοποίησή τους και σε οποιαδήποτε πιθανή συσκευή. Αυτοί οι επεξεργαστές θα είναι μικρότεροι και ταυτόχρονα πιο δυνατοί από τους Bay Trail. Αναμένεται να τους δούμε μέσα στο 2015.

Πηγές: α, β

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.