Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Intel Αναπτύσσει Καλώδιο Μεταφοράς Δεδομένων Στα 800Gbps

Η Intel ανέπτυξε ένα νέο είδος οπτικής ίνας που φαίνεται ότι θα αντικαταστήσει τα ανώτερης ποιότητας χάλκινα καλώδια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των κέντρων δεδομένων. Τα νέα MXC καλώδια χρησιμοποιούν φως και λέιζερ για να μεταφέρουν τη πληροφορία μεταξύ των servers και άλλων υπολογιστών. Η πληροφορία μπορεί να μεταφερθεί με έως 800Gbps, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ‘μόλις’ 10Gbps που έχουμε σήμερα.

Τα MXC καλώδια είναι μικρότερα και πιο ανθεκτικά από τα χάλκινα, και μάλιστα μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερη απόσταση από τα χάλκινα, περίπου 300 μέτρα σύμφωνα με την Intel. Η εταιρία αναφέρει πως μεγάλα κέντρα δεδομένων και εταιρίες με υπηρεσίες cloud θα μπορέσουν να χαρούν πρώτες αυτή τη νέα τεχνολογία.

Η οπτική ίνα που φαίνεται και στην φωτογραφία περιλαμβάνει 64 ίνες, με κάθε μία από αυτές να μπορεί να φτάνει τα 25Gbps. Υποστηριχτές των καλωδίων, μεταξύ άλλων, είναι και οι Microsoft και Huawei καθώς αυτά τα καλώδια σίγουρα θα αλλάξουν το πως δουλεύουν οι servers.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: