Η Intel Αποκάλυψε Τους 64-bit Επεξεργαστές Atom Merrifield Και Moorefield

Η Intel Αποκάλυψε Τους 64-bit Επεξεργαστές Atom Merrifield Και Moorefield

Η Qualcomm δεν είναι η μόνη που ανακοίνωσε νέους επεξεργαστές για κινητά και tablets. Η Intel είναι επίσης μέσα στο παιχνίδι με τους νέους 64-μπιτους Atom Merrifield και Moorefield. Μαζί με τους επεξεργαστές ανακοίνωσε και ένα LTE-Advanced chip με ταχύτητα 300Mbps.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Qualcomm Ανακοίνωσε Τους Νέους Επεξεργαστές Snapdragon 610 / 615 Και Snapdragon 801

Ο πρώτος επεξεργαστής της σειράς Atom Merrifield είναι ο διπύρηνος Atom Z3480 με ταχύτητα 2.13GHz και κάρτα γραφικών τη PowerVR Series 6 από την Imagination Technologies. Αυτός έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μεγάλες ταχύτητες σε Android smartphones και tablets και συνάμα να εξοικονομεί μπαταρία. Όπως είπαμε, είναι 64-bit, κατασκευασμένος στην αρχιτεκτονική 22nm Silvermont της Intel. Επίσης είναι ο πρώτος επεξεργαστής της Intel με ενσωματωμένο τσιπ για τη διαχείριση δεδομένων από τους αισθητήρες κίνησης της συσκευής ακόμα και όταν αυτή βρίσκεται σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης. Θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Στο δεύτερο μισό του χρόνου θα δούμε τους Moorefield. Αυτοί είναι τετραπύρηνοι στα 2.3GHz, διαθέτουν βελτιωμένη κάρτα γραφικών και υποστήριξη για γρηγορότερη μνήμη. Όπως και ο παραπάνω Atom, υποστηρίζει LTE δίκτυα.

Τέλος, η Intel ανακοίνωσε και το XMM 7260, ένα baseband modem για LTE δίκτυα. Σαν μία CAT 6 πλατφόρμα, υποστήριζει ταχύτητες λήψεις δεδομένων έως και 300Mbps. Υποστηρίζει, επίσης, περισσότερες από 30 μπάντες 3GPP και όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα – LTE FDD/TDD, WDCMA/HSPA+, TD-SCDMA/TD-HSPA/EDGE.

  • Μπορείς να δεις όλη τη κάλυψή μας για την έκθεση MWC 2014 εδώ.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.