Η Intel Θα Κόψει 5,000 Θέσεις Εργασίας Φέτος

Intel Quark, Ένα Μικροσκοπικό Chip Για Ρολόγια Και… Χάπια

Intel Quark

Η αγορά των PC βρίσκεται στα χειρότερα της χάρη στα tablets και φαίνεται πως αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα στην Intel που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις τελευταίες τάσεις. Για αυτό το λόγο η κατασκευάστρια των δυνατότερων επεξεργαστών για υπολογιστές θα κόψει 5,000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2014.

Ο εκπρόσωπος της Intel, Chris Kraeuter, αναφέρει πως αυτό γίνεται για την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης. Βέβαια αυτός ο αριθμός αποτελεί μόνο το 5% του εργατικού δυναμικού της εταιρίας, αλλά δεν γνωρίζουμε αν οι αναλυτές της προβλέπουν οικονομικές δυσκολίες για το μέλλον.

Η ανακοίνωση της Intel για μείωση του προσωπικού της είναι έκπληξη για πολλούς, δεδομένου ότι τα κέρδη της αυξάνεται τώρα και από τις πωλήσεις των tablet PCs και έχει γίνει συνώνυμο των κορυφαίων επεξεργαστών για PC τα τελευταία χρόνια. Δεκάδες εταιρίες προτιμούν Intel CPU για τις ναυαρχίδες τους, ωστόσο, η κρίση θα στρέφει τους καταναλωτές και σε προτάσεις με AMD επεξεργαστές για οικονομικότερους υπολογιστές ή tablets που χρησιμοποιούν αυτούς της Qualcomm.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.