Οι Νέοι Επεξεργαστές Intel Xeon Επιταχύνουν Την Επιχειρηματική Διορατικότητα

Οι Νέοι Επεξεργαστές Intel Xeon Επιταχύνουν Την Επιχειρηματική Διορατικότητα

Αθήνα 15 Απριλίου, 2015 – Η Intel Corporation ανακοίνωσε την προϊοντική οικογένεια επεξεργαστών Intel® Xeon® E7-8800/4800 v3, οι οποίοι παρέχουν επιταχυνόμενη επιχειρηματική διορατικότητα μέσω analytics πραγματικού χρόνου, προηγμένη απόδοση και αξιοπιστία σε κρίσιμες υπολογιστικές εργασίες.

Η επιχειρηματική πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις εταιρείες σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας, από την υγεία και το λιανικό εμπόριο, μέχρι τις τηλεπικοινωνίες. Η ανάγκη γρήγορης άντλησης δεδομένων που υποστηρίζουν την εξαγωγή πρακτικά αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων, με την ανάλυση  μεγάλων όγκων δεδομένων, καθιστά επιτακτική τη χρήση νέων τεχνολογιών στους τομείς in-memory computing και big data analytics.

Δεδομένης της υφιστάμενης και μελλοντικής ζήτησης σε in-memory computing, τα έσοδα αυτής της αγοράς εκτιμάται, από την Gartner, ότι θα ξεπεράσουν τα $9,5 δις μέχρι το τέλος του 2018, ενώ τουλάχιστον το 50 τοις εκατό των μεγάλων οργανισμών θα υιοθετήσει τo in-memory computing, στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής τους.

Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E7 v3 επιτρέπει στους πελάτες να επεξεργάζονται και να αναλύουν εκτεταμένα σύνολα δεδομένων στη μνήμη των συστημάτων, επιτυγχάνοντας ταχύτερη λήψη αποφάσεων και βελτιωμένη επιχειρησιακή αποδοτικότητα, γεγονός που προσδίδει στις επιχειρήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

“Στην οικονομία των ψηφιακών υπηρεσιών, η επιτυχία ή η αποτυχία εξαρτάται από την ταχύτητα με την οποία οι επιχειρήσεις ενεργούν, βάσει της διορατικότητας που αποκτούν μέσα από τεράστιους όγκους δεδομένων,” δηλώνει χαρακτηριστικά η Diane Bryant, senior vice president and general manager του Data Center Group στην Intel. “Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon processor E7 v3 είναι η μηχανή που επιταχύνει την επιχειρηματική ευφυία μέσω analytics σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς τους να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών τους, δημιουργώντας νέα εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, νέες πηγές εσόδων και προάγοντας την επιχειρησιακή αποδοτικότητα.”

Νέα Δεδομένα

  • Με 20 νέα παγκόσμια ρεκόρ απόδοσης σε ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων εφαρμογών, η νέα οικογένεια επεξεργαστών επιτυγχάνει 40 τοις εκατό μεγαλύτερη μέση απόδοση, συγκρινόμενη με την προηγούμενη γενιά.
  • Η οικογένεια των επεξεργαστών προσφέρει μέχρι και 6 φορές καλύτερη απόδοση σε επαγγελματικές εφαρμογές και φορτία εργασίας και επεξεργασία συναλλαγών in-memory 3, τα οποία βελτιστοποιούνται χάρη στις νέες επεκτάσεις Intel® Transactional Synchronization Extensions (Intel® TSX).
  • Διαθέτοντας μέχρι και 18 πυρήνες, 20 τοις εκατό περισσότερους σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και μέχρι 45 megabytes μνήμης cache τελικού επιπέδου, η οικογένεια των επεξεργαστών είναι σε θέση να αποδώσει μέχρι και 70 τοις εκατό περισσότερες συνεδρίες ανάλυσης ανά ώρα, οι οποίες βοηθούν στη λήψη αποφάσεων4.
  • Οι νέοι επεξεργαστές παρέχουν μέχρι και 10 φορές μεγαλύτερη απόδοση ανά ευρώ, μειώνοντας μέχρι και κατά 85 τοις εκατό το συνολικό κόστος κτήσης, σε σύγκριση με εναλλακτικές αρχιτεκτονικές RISC5, καθώς μειώνουν το κόστος απόκτησης του hardware, τις δαπάνες για ηλεκτρική ισχύ και ψύξη.
  • Οι επεξεργαστές υποστηρίζουν συνθέσεις μέχρι και 32 υποδοχών6, καθώς και τη μεγαλύτερη στον κόσμο, χωρητικότητα μνήμης ανά υποδοχή7 (συστήματα 8 υποδοχών μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι και 12 terabytes μνήμης DDR3 ή DDR4).
  • Νέες δυνατότητες ασφάλειας και αξιοπιστίας είναι πλέον εφικτές, μεταξύ των οποίων, αυξημένη απόδοση στην κρυπτογράφηση, μέσω των νεώτερων Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI), καθώς και επιπρόσθετες βελτιώσεις στη μικρο-αρχιτεκτονική. Η τεχνολογία Intel® Run Sure, ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών αξιοπιστίας, διαθεσιμότητας και επισκευασιμότητας  (RAS) για την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E78, ενισχύεται πλέον με νέα χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη συνεχή λειτουργία για κρίσιμες εφαρμογές.
  • Η νέα οικογένεια αποτελείται από 12 μοντέλα επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένων επεξεργαστών που είναι βελτιστοποιημένοι για πολλαπλά σενάρια, όπως 2 επεξεργαστές υψηλής συχνότητας, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για ένα υποσύνολο εφαρμογών βάσεων δεδομένων, οι οποίες απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα ανά πυρήνα.
  • Αρχομένης από σήμερα, 17 κατασκευαστές συστημάτων σε όλον τον κόσμο, ανακοινώνουν σταδιακά, τις δικές τους πλατφόρμες, οι οποίες βασίζονται σε επεξεργαστές οικογένειας Intel Xeon processor E7 v3. Μεταξύ των κατασκευαστών ανήκουν οι Bull*, Cisco*, Dell*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, PowerLeader*, Quanta*, SGI*, Sugon*, Supermicro* και ZTE*.
  • (Σημείωση:  Η Intel και η Cloudera ανακοινώνουν σήμερα με λεπτομέρειες, τον τρόπο, με τον οποίο, η συνεργασία τους οδήγησε σε ευρείας κλίμακας υιοθέτηση των analytics στις μεγάλες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται νέες βελτιώσεις, όπως η υλοποίηση του Intel AES-NI, που προσφέρει 2,5x βελτιωμένη απόδοση στην κρυπτογράφηση, επιτρέποντας σε ένα ολόκληρο σύνολο δεδομένων Hadoop να κρυπτογραφηθεί με overhead συστήματος μεταξύ 1-4 τοις εκατό, αναλόγως του φορτίου εργασιών10.

Μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, μέσω των analytics πραγματικού χρόνου

Η Nippon Paint, μια από τις μεγαλύτερες ασιατικές εταιρείες προμήθειας χρώματος, χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel Xeon E7 v2 για την εκτέλεση SAP HANA in-memory analytics software, με το οποίο καταγράφει τη συμπεριφορά των πελατών της ακριβέστερα και επιταχύνει τη δυνατότητά τους να αναλύουν και να ενεργούν βάσει δεδομένων που προέρχονται από βελτιστοποιημένες εκστρατείες marketing και πωλήσεων.

“Μέσα από analytics πραγματικού χρόνου, η Nippon Paint μπορεί να καταγράφει και να αναλύει τις προτιμήσεις των πελατών, όπως χρώματα, σχεδιαστικά στυλ και σχεδιαστές, με σκοπό να παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες στα μέτρα συγκεκριμένων πελατών τους,” δήλωσε ο Justin Chen, CIO, Nippon Paint. “Δεδομένα που ενισχύουν συγκεκριμένες δράσεις, τα οποία χρειάζονταν μέρες και εβδομάδες για να αντληθούν και να στοιχειοθετηθούν, τώρα πια είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτή τη φάση δοκιμάζουμε συστήματα που βασίζονται στους νέους επεξεργαστές Intel Xeon E7 v3, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της μεγαλύτερης απόδοσης και αξιοπιστίας και να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη διορατικότητα, που αποκομίζουμε από τα δεδομένα, τα οποία παράγουν οι πελάτες μας.

Λεπτομέρειες διαθεσιμότητας και τιμής

Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E7 v3 θα προσφέρεται με 12 διαφορετικά μοντέλα επεξεργαστών, των οποίων οι τιμές θα κυμαίνονται μεταξύ $1,224 – $7,175 σε ποσότητες των 1.000. Ολοκληρωμένος πίνακας τιμών υπάρχει στο http://intc.com/priceList.cfm.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.